TOGG teslimat tarihi belli oldu mu. TOGG ne zaman ve kaç adet teslim edilecek. TOGG CEO'su açıkladı. TOGG fiyatı ne kadar?

TOGG'un yollara çıkması heyecanla bekleniyor. Özellikleri, renkleri ve kapasitesiyle dikkat çeken yerli elektrikli otomobil TOGG, YouTube üzerinden yapılan çekilişle sahiplerini bulmuştu. Nisan ayında teslim edilmesi beklenen TOGG'un teslimat tarihi gecikti. Peki TOGG ne zaman teslim edilecek? TOGG teslimat tarihi belli oldu mu? TOGG CEO'su Gürcan Karakaş tüm sorulara yanıt verdi. 

Google Haberlere Abone ol
TOGG teslimat tarihi belli oldu mu. TOGG ne zaman ve kaç adet teslim edilecek. TOGG CEO'su açıkladı. TOGG fiyatı ne kadar?

TOGG teslimat tarihi sorgulanıyor. TOGG ön siparişleri 16-27 Mart tarihlerinde alınmıştı. 29 Mart'ta yapılan kura çekiminin ardından ilk teslimatların 16 Nisan'da yapılması bekleniyordu. Ancak teslimatlar 24 Nisan'a ertelenmişti.

Sürenin gecikmesinin ardından TOGG teslimatlarının ne zaman yapılacağı da hızla sorgulanmaya başlandı. Renkleri Anadolu'nun eşsiz güzelliklerinden esinlenerek hazırlanan TOGG'un teslimat tarihi için açıklama geldi.

Peki TOGG ne zaman teslim edilecek? TOGG teslimat tarihi belli oldu mu?

TOGG NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş katıldığı Bloomberg HT yayınında TOGG teslimatındaki son durumu aktardı.

"Bizim sözümüz Nisan ayında başlayacağına dairdi." diyen TOGG CEO'su Karakaş, kullanıcı teslimatlarının nisan ayının sonu itibarıyla ilerleyen günlerde yapılacağını belirtti. Mayıs ayı içerisinde yaklaşık binin üzerinde TOGG'un teslim edilmesi bekleniyor.

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, 2023 sonuna kadar 28 bin aracın teslim edileceğini belirtti.

TOGG NEREDE ÜRETİLİYOR?

TOGG fabrikası Bursa'nın Gemkik ilçesinde, Atatürk caddesi üzerinde bulunuyor. Fabrikayı ve üretimi destekleyen Togg Bilişim Vadisi Kocaeli Gebze'de, İleri Teknoloji Merkezi ise Ankara Çankaya'da yer alıyor.

TOGG'UN FİYATI ARTACAK MI? SABİT Mİ KALACAK?

TOGG T10X V1 RWD Standart Menzil​ fiyatları 953 bin TL, V2 RWD Standart Menzil​ 1 milyon 55 bin TL, V2 RWD Uzun Menzil​​ 1 milyon 215 bin TL'den başlayacak. 

TOGG fiyatlarının artıp artmayacağına ilişkin açıklama yapan Karakaş, “Dalgalanmaları engelleyemediğimiz noktada fiyatlamalara yansıtabiliriz” dedi.

TOGG ÖZELLİKLERİ NELER?

TOGG Türkiye'nin ilk yerli elektrikli otomobilidir. Bataryaları 30 dakikadan daha kısa sürede yüzde 80 şarj olabiliyor. Mavi, kırmızı, gri, toprak ve kum beji, beyaz renklerinde üretiliyor.

C segment SUV modeline T10X adını veren Togg, aracın arkadan itişli versiyonlarında iki farklı menzil değeri sunuyor. Her ikisi de 160 kW güce sahip bu versiyonlar 314 kilometre veya 523 kilometre menzil değerleri ile alınabiliyor.

Togg, ‘doğuştan elektrikli’, ‘doğuştan sürdürülebilir’, ‘doğuştan dijital’ ve ‘doğuştan yeşil’ kavramlarının altını çizdiği ilk akıllı cihazı C-SUV’u, ‘T10X’ adıyla kullanıcılarla buluşturacak. Model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. 

160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 16,7 kWh/100 km (WLTP) enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 16,9 kWh/100 km (WLTP). 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin