TMSF, Show TV yol haritasını belirledi. Kanal çalışanlarının ödenmeyen maaşları ne olacak?

Çukurova Grubu’nun 12 şirketine el koyan TMSF, şirketlerle ilgili yol haritasını belirledi.

Google Haberlere Abone ol
TMSF, Show TV yol haritasını belirledi. Kanal çalışanlarının ödenmeyen maaşları ne olacak?

İnterbank’tan kaynaklanan borçlar nedeniyle Çukurova Grubu’nun 12 şirketine el koyan TMSF, şirketlerle ilgili yol haritasını çizdi. Buna göre, ilk etapta şirketlerde çalışan personelin gecikmiş alacakları ödenecek. Ardından da, şirketlerin değer tespiti yapılacak. Üçüncü aşamada ise 12 şirket ticari iktisadi bütünlük oluşturarak, yani ayrı ayrı gruplar halinde satışa sunulacak.



Huysuz Virjin parasını alacak



Çukurova Grubu’nun aralarında medya şirketlerinin de yer aldığı 12 şirketinin yönetimine el koyan TMSF, ilk olarak şirketlerin alacakları ve borçlarını mercek altına aldı. Bu çerçevede şirketlerin tüm hesapları donduruldu. Hesap hareketleri ise TMSF’nin izni doğrultusunda gerçekleştiriyor. Yönetimine el konulan şirketlerle ilgili bir yol haritası hazırlayan TMSF, ilk etapta personelin maaşlarını ve yapımcı şirketlerin alacaklarını ödemeyi planlıyor. TMSF kaynakları, şirketlere el konulmasının ardından yayından kaldırıldığı iddia edilen, Huysuz Virjin’in de yer aldığı “Benzemez Kimse Sana” isimli programın, yapımcı şirketin alacağını tahsil edemediği için yayını sona erdirdiğini ifade ederek, söz konusu programın alacaklarının da ödeneceğini kaydettiler. TMSF, el konulan şirketlerin borç ve alacak ilişkisini düzenledikten sonra şirketlerle ilgili değer tespit çalışması yaptıracak. Çalışma kapsamında, şirketlerin üzerine kayıtlı menkul ve gayrimenkuller de araştırılacak, değerleri çıkarılacak. Her şirket için ayrı ayrı muhammen bedel belirlenecek.



Gruplara ayrılacak



Üçüncü aşamada ise şirketlerin satışı çıkarılması söz konusu olacak. TMSF, sadece yönetimine el konulan 12 şirketi satışa çıkaracak. Satış işlemi ticari iktisadi bütünlük kriteri doğrultusunda yapılacak. Ve şirketler gruplara ayrılarak, satışa sunulacak. Örneğin yazılı basın grubu ayrı, televizyon ayrı ve otomotiv şirketi ayrı satılacak. Böylece daha fazla katılımın olması sağlanacak.



Turkcell ve Digitürk ile hesaplarına bloke konulan diğer şirketler, satış uygulamasının dışında tutulacak. Bu şirketlerle ilgili ise ayrı bir yöntem izlenecek. TMSF yetkilileri, yıl sonuna kadar şirketlerin satışa çıkarılmasını planladıklarını kaydettiler.



Haberin devamı için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin