TLC'den organ nakli bekleyenlere umut olacak program!

Organ nakli bekleyen hastaların yolları bu programda kesişecek.

Google Haberlere Abone ol
TLC'den organ nakli bekleyenlere umut olacak program!

TLC, organ nakli için bekleyen hastalara umut olacak bir programla geliyor. Prof. Dr. Murat Tuncer ve uzman doktor ekibinin çalışmaları, organ bekleyen hastalara çapraz nakil ile çare olmak için ekranlarda olacak.





Böbrek yetmezliği yüzünden hayatları ve hayalleri yarım kalanlar Kesişen Umutlar’da karşılaşıyor. Organ nakli için sıra bekleyen hastaların hikayelerinin anlatılacağı programda, Profesör Doktor Murat Tuncer ve alanında uzman doktorlar hastalara umut olacaklar.



Aynı ailede doku uyuşmazlığından dolayı yapılamayan nakiller, başka bir aileyle anlaşılarak çapraz nakil ile gerçekleşiyor. Birbirlerinden haberi olmadan böbrek nakli için her gün umutla bekleyenler, Kesişen Umutlar sayesinde yeniden sağlıklarına kavuşacak; hayatlarına kaldığı yerden, desteğe ihtiyacı olmadan devam edecek. Dünyada çapraz böbrek nakli yapan iki ekipten biri olan İstanbul Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ve ekibiyle, nakil için bekleyenler hayata yeniden sarılacak.



Çapraz nakil hakkında



Böbrek nakli için gerekli olan ilk şart kan grubu uyumu oluyor. Kan grubu uyumu olmadığında organda doku uyumu aranıyor. Eğer bu şartlar aile içerisinde yoksa devreye bu kez çapraz nakil sistemi giriyor. Bu sisteme göre de gerekli uyumlar olan alıcı ve verici olan iki çift aile arasında karşılıklı nakil gerçekleşiyor. Tüm dünyada çapraz nakil yapan iki ekip var. Onlardan biri de Kesişen Umutlar’da hastalara yeniden hayat verecek olan Prof. Dr. Murat Tuncer ve kadrosu.



Hayata yeniden sarılmak isteyenlerin bu zorlu yolculuğu uzman doktor ekibinin eşliğinde başlıyor. “Kesişen Umutlar” 5 Eylül’de saat 21:30’da TLC’de başlıyor.



TLC'den organ nakli bekleyenlere umut olacak program!


Etiketler TLC organ nakli
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin