TLC ve DMAX kanalları ne kadar izleniyor?

Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu, DMAX ve TLC Genel Yayın Yönetmeni Grigory Lavrov ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşıdı. Koloğlu, kanalların izlenme oranlarını da yazdı.

Google Haberlere Abone ol
TLC ve DMAX kanalları ne kadar izleniyor?

DMAX ve TLC Genel Yayın Yönetmeni Grigory Lavrov, Milliyet gazetesi yazarı Sina Koloğlu ile yaptığı söyleşide, izlenme oranları ve en çok izlenen programlarla ilgili bilgi verdi.

Sina KOLOĞLU / MİLLİYET

Amerikan yaşamı tematik kanalları

Türkiye izliyor mu?

Grigory Lavrov rakamlar veriyor... “TİAK TV İzleyici Ölçüm Paneli sonuçlarına göre, yeni sezonla birlikte TLC’nin performansı geçtiğimiz yıla kıyasla sürekli bir artış yakalamış durumda. TLC, 20+ABC1 hedef kitlede tüm günde yüzde 1.1 share ve prime time’da yüzde 0.8 share alarak istikrarlı bir başarı grafiği sergiliyor. DMAX de 20+ABC1 hedef kitlede, tüm günde yüzde 1.4 ve prime time’da ise yüzde 1 share alarak başarılı performansına devam ediyor” diye durumu özetliyor.

Kimler seyrediyor?

TLC’nin izleyici profilinin çoğunluğunu yüzde 62 ile kadın hedef kitle ve yüzde 53 ile ABC+1 sosyo-ekonomik statü grupları oluşturuyor. Bol bol reklam da alıyor. Kategori olarak reklamverenin dikkate aldığı kitle oluyor. “Profilindeki kadın-erkek ve yaş dağılımı dengesiyle, hemen her hedef kitleden izleyici çekmeyi başarıyor” dediği Lavrov’un DMAX. Mesela boks maçları vardı bu kanalda. Ve bildiğim hayli ilgi görüyor. Peki hangi programlar daha çok izleniyor? Bizim yağlı güreşleri verdiler mesela. Gerçekten profesyonel bir çekim ile sunuldu. Benzer ‘yöresel sporlar’ ile ilgili yayınlar devam edecek. Cirit olayını çok merak ettiklerini biliyorum.

Şişmanlar izleniyor

TLC’de en çok izlenen programlar şöyle sıralanıyor: ‘Göl Evleri’, ‘Ya Sev Ya Sat’ ve de ‘Ağır Yaşamlar’.

Sina Koloğlu'nun yazısını okumak için TIKLAYIN

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin