TKP deprem bölgesindeki kadınlara başörtüsü gönderdi. Türkiye Komünist Partisi'nden Adıyaman'a dikkat çeken yardım

Kahramanmaraş merkezli 10 ili birden vuran büyük deprem arkasında on binlerce can kaybı ve bir o kadar da yaralı bırakırken, bölgede enkaz kaldırma çalışmaları da hız kazandı. Bölgeye yardımlar da tüm hızıyla sürerken Türkiye Komünist Partisi'nin (TKP) Adıyaman'daki depremzede vatandaşlara gönderdiği koli dikkat çekti. TKP'nın kolisinden başörtüsü çıktı. Koliyi alanlar "Açınca içinde başörtülerini gördüm. Bunu insani olarak çok değerli bulduk" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TKP deprem bölgesindeki kadınlara başörtüsü gönderdi. Türkiye Komünist Partisi'nden Adıyaman'a dikkat çeken yardım

TKP, Adıyaman'da ihtiyaç duyan depremzede kadınlara dağıtılmak üzere AGD'ye bir koli başörtüsü teslim etti

Milli Görüş'ün gençlik yapılanması AGD'nin Adıyaman Yardım Lojistik Merkezi'ne TKP'den bir koli geldi. Koliye Adıyamanlı ihtiyaç duyan kadınlara ulaştırılmak üzere başörtüleri konulmuştu. Koordinatör Özdemir, başka ihtiyaçları da anlattı.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremler geride onbinlerce ölü, bir o kadar da yaralı bıraktı.  Enkazların altından "mucize" haberleri artık umut dolu gözlerle beklenmiyor.

Depremin etkilediği şehirlerde yaşayan milyonlarca insan şimdi yaralarının sarılmasını bekliyor. 

Yurt çapında büyük bir yardım seferberliği başladı.

Türkiye'nin batı şehirlerinden depremin vurduğu il ve ilçelere TIR'larla yardımlar taşınıyor. 

Yurtdışından da çok sayıda ülke, depremzedeler için insani yardım ulaştırmaya devam ediyor.

TKP'den başörtüsü desteği

Bir koli yardım ise oldukça dikkat çekici. 

Depremin en fazla etkilediği şehirlerden biri olan Adıyaman'da Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği'nin kurduğu yardım lojistik merkezine 17 Şubat'ta bir koli ulaştı.

Kolinin üzerinde büyük puntolarla "geçmiş olsun" yazıyordu. Altında ise koliyi kimin gönderdiğinin ifade edildiği o adres: Türkiye Komünist Partisi

TKP'nin kendisiyle ideolojik olarak taban tabana zıt olduğu MGV ve AGD'nin merkezine gönderdiği bu kolinin içinde başörtüler vardı. 

Evleri yıkılan ya da tamamen hasar alan Adıyamanlı kadınların bir bölümünün başörtüsüne ihtiyacı var. Bazı enkazların altından çekilen görüntülere, kadınların kurtarma gönüllülerine başlarında örtü olmadığını söylediği sözler de yansımıştı. 

Ancak depremin etkisi, başörtüsü ihtiyacını öncelik olmaktan çıkardı. 

Bu ihtiyacı düşünen TKP'liler Adıyaman'da böyle bir ihtiyaç hisseden kadınlara ulaştırılmak üzere başörtüleri bir koliye koyarak AGD-MGV'nin lojistik merkezine iletti. 

Koordinatör Özdemir: İnsani olarak çok değerli bulduk

Milli Görüşçü Kuruluşlar (Milko) Adıyaman Deprem Bölgesi Koordinatörü İsmail Mansur Özdemir, "Adıyaman Lojistik depomuza  gönderilen kolilerin içinde yer alan koliyi gördüklerinde bizzat açtırdığını ifade ederek, "Açınca içinde başörtülerini gördüm. Bunu insani olarak çok değerli bulduk" dedi.

Independent Türkçe'ye konuşan Özdemir, "Buna çok büyük anlamlar yüklemiyorum ama değersiz de görmüyorum" ifadelerini kullandı.

"Halkımız ortak bir şuur içinde dayanışma halinde" diyen Özdemir sözlerini şöyle noktaladı:

"Adıyaman'da çadır problemi var. Ancak birkaç güne kadar bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Burada önemli olan halkımızın yardımlarını devam ettirmesidir. Zaman geçtikçe yardımlar düşüyor. Bu uzun vadeli bir süreç. Kuru gıda yanında tüp ve yakıt desteği çok önemli. Kömür ve odun da gerekiyor." 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin