Tiyatrodaki saldırı yargıya taşındı!

TBB, Ankara Macunköy'deki tiyatroda gerçekleşen saldırı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatrodaki saldırı yargıya taşındı!

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün (DT) Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin bulunduğu alana girerek, güvenlik görevlilerini kasten yaraladıkları gerekçesiyle bir kooperatifin çalışanları ile onlara emir veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.



TBB avukatı Seray Şenfer'in Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği suç duyurusu dilekçesinde, 19 Temmuz 2014'te sahnenin bulunduğu araziye, kooperatif adına inşaat çalışmaları yapan kişilerce girilerek zarar verildiği belirtildi.



Basına yansıyan haberlere göre, sözü edilen alana tel örgü çekilmek istendiği ve tiyatronun güvenlik görevlilerinin müdahaleye engel olmaya çalışması sırasında şüphelilerin saldırıları sonucunda 4 güvenlik görevlisinin kasten yaralandığı bildirilen dilekçede, bir görevlinin kalp krizi geçirdiği, diğerlerinin ise burnu kırılarak, darp edildiği anlatıldı.



Şüphelilerin daha önce de aynı arazide benzer eylemlere giriştiği, bunun üzerine TBB'nin suç duyurusunda bulunduğu kaydedilen dilekçede, sorumlular hakkında kamu davası açılması talep edildi. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin