Tiyatroda 'Umut'lu veda

Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonu 'Umut' isimli eserle kapatıyor.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatroda 'Umut'lu veda

Ankara Devlet Tiyatrosu, sezonu, tiyatroseverlerle ilk kez buluşan Nuri Pakdil'in kaleme aldığı 'Umut' isimli eseriyle kapatıyor.



Eser, İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi’nde dün ilk kez tiyatroseverlerle buluştu. Prömiyeri, Nuri Pakdil, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Nihat Gül, Devlet Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Necat Birecik, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürü Cebrail Esen birlikte izledi.



Pakdil, oyun sonrasında, 'Umut'u ilk defa seyretmek olağanüstü heyecan verici. Çok heyecanlıyım, hepinizi yürekten selamlıyorum" diyerek, oyuncuları tebrik etti. 



Dekor tasarımının Murat Gülmez’e, kostüm tasarımının Ceren Karahan’a, ışık tasarımının Zeynel Işık’a, müziklerinin Çağrı Beklen’e, dans düzeninin Burçak Işımer’e ve görsel tasarımının Mustafa Uzman’a ait olduğu eserde, 9’u erkek, 6’sı kadın olmak üzere toplam 15 oyuncu rol alıyor.



Yönetmenliğini Murat Demirbaş’ın yaptığı oyun, kent ve doğa karşıtlığı üzerinden insanı ve insanın bu dünyadaki konumunu sorgularken, insanların kendileriyle ve doğayla yüzleşmeleri sağlıyor.



Sesler, efektler, müzikler, ışıklar, sinevizyon ve lazer gibi son teknolojilerin kullanıldığı oyun, 9, 13, 14 ve 16 Mayıs tarihlerinde İrfan Şahinbaş Sahnesi'nde izlenebilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin