Tiyatro dünyası karıştı! Erduran’dan ihbar mektubu: 'Levent Üzümcü şov şampiyonu!'

Oyun yazarı Refik Erduran, Bakan Nabi Avcı’ya aralarında Levent Üzümcü’nün de yer aldığı pek çok sanatçıyı şikâyet ettiği bir mektup yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Tiyatro dünyası karıştı! Erduran’dan ihbar mektubu: 'Levent Üzümcü şov şampiyonu!'

Cumhuriyet'in haberine göre, Oyun yazarı Refik Erduran’ın Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’ya yazdığı ve aralarında Levent Üzümcü’den Erhan Yazıcıoğlu’na, Yücel Erten’e değin pek çok sanatçıyı “jurnallediği” mektubu, tiyatro camiasında “kriz” yarattı.



Erduran, mektubunda, Levent Üzümcü için “şov şampiyonu”, Yücel Erten için “aktif nifakçı” gibi nitelendirmelerde bulunarak, tiyatrocuları da “Beyaz Türk” olarak tanımladı. Mektubunda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için de “Hükümetimiz Erdoğan’ın Başbakanlığı sırasında kültür için Avrupa Birliği’nin verdiği paraları ‘pillage’ etmiş (yağmalamış). Tam bir yabancı jurnalciliği ve uşaklığı...” şeklinde “güzellemelerde” de bulunan Erduran ise mektubu doğruladı ve “Bakan Bey’i uyarmak için yazdım” dedi.



Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Nejat Birecik ile oyun yazarı Refik Erduran arasında “kılıçlar çekildi.” DT ile ilgili en son UNESCO ITI Hırvatistan Başkanı Zeljka Turcinovic tarafından yazılan ve “DT Genel Müdür Vekili Nejat Birecik ve İstanbul DT Müdür Vekili Zafer Kayaokay’ın, tiyatro etkinlilerine katılmak yerine, yanlarına aldıkları bir rehber ile Zagreb’i gezdikleri” öne sürülen mektup nedeniyle DT yönetimi “Refik Erduran’ı suçlamıştı.” Erduran’ın “tiyatronun kamuoyundaki saygınlığını bozmak amacıyla böyle bir mektubu kaleme aldırdığı” ileri sürülmüştü. Bu tartışma sıcaklığını korurken, tiyatro camiasında bu kez Refik Erduran’ın Bakan Nabi Avcı’ya yönelik yazdığı ve “tiyatrocuları jurnallediği” mektup gündeme geldi. Bu kez Erduran cephesi ise mektubun “DT Genel Müdürü Birecik tarafından sızdırıldığını” öne sürdü.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin