Tiryakilere kötü haber geldi: Alkole, sigaraya zam! ÖTV zam oranları belli oldu. 22.00'den sonra alkol satanlara büyük ceza! Özgür Aybaş duyurdu. Yarın sabah zamlar raflarda olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) verilerini açıklamasıyla birlikte, alkollü içeceklere uygulanacak otomatik ÖTV zammı netleşmiş oldu. Artış oranı %22,29 olarak belirlenecek. Öte yandan saat 22.00'den sonra alkol satışı yapan tekel bayilerine verilen ceza tutarına da büyük zam geldi. Cezanın tutarı 1 milyon 60 bin TL oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Tiryakilere kötü haber geldi: Alkole, sigaraya zam! ÖTV zam oranları belli oldu. 22.00'den sonra alkol satanlara büyük ceza! Özgür Aybaş duyurdu. Yarın sabah zamlar raflarda olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun aralık ayı Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) verilerini açıklamasıyla birlikte, alkol ve tütün ürünleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarındaki otomatik artış oranları da belli olmuş oldu.

Geçen yılın ikinci yarısında Yİ-ÜFE yüzde 22.29 oranında artış göstermişti.

Bununla birlikte alkol ve tütün ürünleri üzerinden alınan maktu ve asgari maktu ÖTV tutarları da bu oranda artırılacak.

Konuya ilişkin bir açıklama da Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş'tan geldi. Aybaş Twitter hesabından, "İçki ve sigaraya ÖTV zammı TÜİK'in enflasyon verilerini duyurmasıyla birlikte içki ve sigaraya gelen ÖTV zammının da oranı belli oldu. Buna göre, ÖTV tutarlarındaki otomatik artış yüzde 22.29 oldu.Raflara yansıması %25 olur gibi Zamlı listeler gelmeye başlar akşam sabaha." açıklamasını yaptı

Alkollü içeceklere uygulanacak otomatik ÖTV zammı netleşmiş oldu. Artış oranı %22,29. 

TEKEL BAYİLERİNE BÜYÜK CEZA: 1 MİLYON 60 BİN!

Bir zam da saat 22.00'den sonra alkol satışı yapan tekel bayilerine geldi. Özgür Aybaş, cezanın 1 milyon 60 bin TL’ye kadar zamlandığını bildirdi.

Aybaş, Türkiye’de 2013’ten beri uygulanan cezaya gelen zammı Twitter’dan duyurdu. Buna göre alt limit 215 bin 337 TL, üst limitse 1 milyon 60 bin TL oldu. 2020 yılında Meclis’ten geçen kanunla birlikte yasağa aykırı hareket edenlere 65 bin liradan 320 bin liraya kadar idari para cezası uygulanabiliyordu.

Yapılan zam yüzde 203'a tekabül ediyor. 

Zammı değerlendiren Aybaş, şunları dedi: “Bu, ‘Dükkanı kapat git anahtarını bize ver’ cezasıdır. Dünyanın hiçbir ülkesinde böyle ölçüsüz bir idari para cezası yoktur. Yasa var ama böyle bir rakam yok.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin