Tırnak batmasını kökten çözen yöntem bulundu: Yatmadan önce uygulayınca acıdan kurtulacaksınız. Tırnak batması nasıl geçer?

Tırnak batması, acı ve ağrı veren bir sorundur. Ancak acıdan ve ağrıdan kurtulmanın anahtarı mutfağınızda gizli olabilir! Bu doğal yöntem sayesinde tırnak batığını 1 gecede kolayca geçirebileceksiniz. İşte tırnak batmasını kökünden çözen doğal yöntem ve uygulanışı

Tırnak batmasını kökten çözen yöntem bulundu: Yatmadan önce uygulayınca acıdan kurtulacaksınız. Tırnak batması nasıl geçer?

Tırnak batması; ayak tırnağınızın köşeleri, hemen yanındaki deriye doğru büyüdüğünde meydana gelen bir ayak tırnağı problemidir.

Genellikle ayak baş parmağında görünen tırnak batması, ayak tırnağı köşesinin veya kenarının kıvrılarak cilde batması sonucu oluşur.

Tırnak batması kimi zaman ağrılı ve acılı olabilir. Eğer tırnak batması yakın zamanda tedavi edilmezse ne yazık ki enfeksiyon kapabilir.

Enfeksiyonlu tırnak batması ise daha ağrılı olur, şişer ve akıntı meydana gelir. Tırnak batmasını tetikleyen pek çok neden bulunur.

Tırnak batması neden olur?

Tırnak batmasının en belirgin işaretleri; batık cildin çevresinde oluşan cilt hassasiyeti ve tırnak çevresinde sıvı birikmesidir.

Eğer tırnak batması enfeksiyon kapmışsa bazı belirtilerle kendini gösterir. Enfeksiyonlu tırnak batmasının en belirgin işaretleri; kanama, batık tırnağı çevreleyen deriden irin sızması olabilir.

Etkilenen ayak parmağı çevresinin aşırı büyümesi de meydana gelebilir. Batık ayak tırnakları zamanla kötüleşebilir ve bu nedenle kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.

Batık ayak tırnağı ağrısı için doğal tedavi yöntemleri her zaman etkili olmuştur. Ağrıyı hafifletmeye yardımcı olabilecek çözümleri sizler için bir araya getirdik. İşte tırnak batması için doğal tedavi yöntemleri:

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı, çok çeşitli tıbbi faydalara sahip bir yağdır. İçerisinde tırnak batmasına iyi gelen, antifungal ve antiinflamatuar özellikler bulunur. Bu nedenle tırnak batması acısını ve ağrısını kolayca dindirir.

Bol miktarda işlenmemiş yani katı formdaki Hindistan cevizi yağını alın ve bunu batık ayak tırnağınıza ve onu çevreleyen cilde uygulayın. Bu yöntemi mutlaka günde 2 defa uygulamaya özen gösterin.

Tırnak batmasını kökten çözen yöntem bulundu: Yatmadan önce uygulayınca acıdan kurtulacaksınız. Tırnak batması nasıl geçer?

SARIMSAK

Sarımsak, tırnak batmasını daha fazla enfeksiyon ve hasardan koruyabilen, antimikrobiyal özellikler sergileyen allisin adı verilen bir bileşen içerir. Sarımsak ayrıca iyileşmeyi hızlandırmaya yardımcı olabilecek antiinflamatuar özelliklere de sahiptir.

Öncelikle 3 diş kadar sarımsağı alın ve iyice ezin. Ardından tırnak batması olan tırnağın üzerine ve çevresine uygulayın. Daha sonra sarımsak sürdüğünüz sorunlu bölgenin üstünü, bir bandaj veya gazlı bezle örtün. Yatmadan önce uygulayın.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, antiinflamatuar ve antimikrobiyal özellikler sergileyen kurkumin içerir. Bu iyileştirici ve yatıştırıcı özellikler, tırnak batmasından ve ağrıdan kurtulmanıza yardımcı olur.

Öncelikle 1 çay kaşığı toz zerdeçalı kasenin içine ekleyin. Ardından macun kıvamına gelecek şekilde su ekleyin ve karıştırın. Zerdeçal macununu sorunlu bölgeye sürün. Günde 2 defa uygulayarak tırnak batmasını kolayca geçirebilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin