Tirajı kar etmedi! Zaman gazetesine reklam darbesi!

Kamu şirketleri, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrası tiraja göre reklam yapmayı bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
Tirajı kar etmedi! Zaman gazetesine reklam darbesi!

Türksat şirketi, yeni uydunun fırlatılması ile ilgili ilan listesinin başında yer alan Zaman’ı çıkardı, yerine Yeni Akit gazetesini koydu. Diğer kamu şirketleri de Türksat ile benzer yolu izliyor.



Hükümet yanlısı yayın yapan gazetelerin önceden olmadığı halde reklam planlamasına dahil edildiği, yolsuzluk ve rüşvet soruşturması ile ilgili haberlere yer veren gazetelerin reklam planlamasından çıkarıldığı belirtildi. 



Turksat, Türksat 4A'nın bugün Kazakistan'dan uzaya gönderilişi sebebiyle 13-16 Şubat tarihleri arasında 4 gün boyunca 12 gazetede ilan çıkarma kararı aldı. İlan şartnamesinde listenin başında Zaman gazetesi yer alıyordu. Ancak Türksat yönetimi son anda şartnamesinde yer alan listeyi değiştirdi. 1 milyon 200 bin tirajıyla Türkiye'nin en çok satan gazetesi unvanına sahip olan Zaman listeden çıkarılarak yerine Yeni Akit gazetesi konuldu. Son listede sırasıyla şu gazeteler yer aldı: Posta, Hürriyet, Sabah, Habertürk, Star, Milliyet, Türkiye, Takvim, Vatan, Akşam, Yeni Şafak, Yeni Akit. 



Haberin devamını okumak için tıklayınız. 



Haber bugün Zaman gazetesinin 1. sayfasına bu şekilde yansıdı:





Bugün gazetesi ise haberi bugünkü sürmanşetine şu şekilde taşıdı:




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin