TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay cezaevinden çıkacak mı? Avukatı açıklama yaptı

Aday olduğu TİP listesinden Hatay milletvekilliğini kazanan, Gezi Parkı eylemleri nedeniyle cezaevinde bulunan Avukat Can Atalay, cezaevinden çıkacak mı? Cezaevinden Meclis'e giden süreç nasıl işleyecek? Atalay'ın avukatı süreci anlattı.

Google Haberlere Abone ol
TİP'ten milletvekili seçilen Can Atalay cezaevinden çıkacak mı? Avukatı açıklama yaptı

Gezi Parkı eylemleri nedeniyle 18 yıl hüküm giyen ve tutuklu bulunan avukat Can Atalay TİP listelerinden girdiği seçimlerde Hatay milletvekili seçildi. Atalay'ın avukatı Akçay Taşçı, cezaevinden Meclis'e giden sürecin nasıl işleyeceğini anlattı.

Independent Türkçe'ye konuşan Taşçı, "Mazbatayı alır almaz hemen başvurumuzu yapıp tahliye kararını bekleyeceğiz" dedi.

Daha önce benzer sorunlar yaşayan milletvekilleri hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği kararlara atıf yapan Taşçı'ya göre anayasanın 83. maddesi açık. Onun için yargılamanın derhal durdurularak Atalay'ın tahliye edilmesi gerekiyor.

Atalay'ın dosyasının Yargıtay'a olduğu bilgisini veren Taşçı, "Şu anda Yargıtay aşamasında dosyanın incelenmesine de karar verilmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

HAKKINDE KESİNLEMİŞ HÜKÜM YOK

"Mazbatayı alır almaz hemen başvurumuzu yapıp tahliye kararını bekleyeceğiz" diyen Taşçı, sürecin nasıl işleyeceğini anlattı:

"Adaylığı konusunda YSK'nın herhangi bir sakınca görmesi mümkün değildi. Hakkında kesinleşmiş bir hüküm yok. Dolayısıyla kesinleşmiş hükmü olmayan herkes gibi Can Atalay'ın da aday olmaya hakkı vardı. Aday oldu. Oy oranları itibariyle milletvekili seçildiği kesinleşti. Milletvekili mazbatası konusunda herhangi bir problemimiz yok. Anayasanın 83. maddesi milletvekili seçilen kişinin soruşturma ve kovuşturma dokunulmazlığını kesin olarak hükme bağlıyor. Cezaevinden çıkıp Tayyip Erdoğan rejiminin gönderilmesi mecburiyetinin de farkında. Dolayısıyla böyle bir mücadeleye devam edecek."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin