TİP'in milletvekili listesinde dikkat çeken isim. Trans birey Esmeray İstanbul'dan vekil adayı. Esmeray Özadikti kimdir?

14 Mayıs seçimlerinde takvim işlerken Türkiye İşçi Partisi de geçici milletvekili adaylarını YSK'ya sundu. TİP'in listesinde dikkat çeken isimler de var. Bunlardan biri de Trans aktivist Zeynep Esmeray Özadikti...

Google Haberlere Abone ol
TİP'in milletvekili listesinde dikkat çeken isim. Trans birey Esmeray İstanbul'dan vekil adayı.  Esmeray Özadikti kimdir?

14 Mayıs genel seçimleri için YSK'ya milletvekili listesi sunan partilerden biri de Türkiye İşçi Partisi (TİP) oldu. Barış Atay Antalya'dan Can Atalay ise Hatay'dan milletvekili adayı oldu. İşte Türkiye İşçi Partisi'nin isim isim bölge bölge adayları.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 14 Mayıs'taki genel seçim için vekil aday listesini belirledi. Trans aktivist Zeynep Esmeray Özadikti İstanbul 2'nci bölgeden 3'üncü sırada milletvekili adayı oldu.

Tiyatrocu, köşe yazarı ve LGBTİ+ aktivisti Özadikti 18 Mart'ta TİP'in LGBTİ+ Hakları Komisyonu’ndan gelen teklifi değerlendirerek TİP'e katılma kararı almıştı.

TİP; Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bayburt, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yalova, Yozgat ve Zonguldak’ta seçime girecek.

 

Özadikti kimdir?

1973 Kars doğumlu Esmeray, Mezopotamya Kültür Merkezi'nde tiyatro, Türkçe ve Kürtçe dersleri aldı. 2009'da Nobel edebiyat ödüllü İtalyan oyun yazarı Dario Fo’nun kısa kadın oyunu Tecavüz’ü iki farklı versiyonla oynayarak kendi özyaşamından bir tecavüz öyküsü ile birlikte sahneledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin