TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Mustafa Destici'ye sert tepki. tv100'ün Memleket programı gündem belirledi. Destici'nin HÜDA PAR ve Erkan Baş çıkışı tartışma yarattı

tv100'de yayınlanan Talat Atilla ile Tamer Korkmaz'ın sunduğu Memleket programı gündem belirledi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, birbirinden çarpıcı açıklamalar yaparken HÜDA PAR ve TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile ilgili sözleri tartışma yarattı. Erkan Baş, sosyal medya üzerinden kendisiyle ilgili yapılan açıklamaya sert tepki verdi ve "Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur." dedi.

Google Haberlere Abone ol
TİP Genel Başkanı Erkan Baş'tan Mustafa Destici'ye sert tepki. tv100'ün Memleket programı gündem belirledi. Destici'nin HÜDA PAR ve Erkan Baş çıkışı tartışma yarattı

TV 100'de Talat Atilla ile Tamer Korkmaz'ın sunduğu Memleket programına 9 Nisan Akşamı Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici konuk olmuştu.

Destici birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Mustafa Destici, AK Parti listelerinden seçime girecek olan HÜDA PAR ile ilgili çok önemli açıklama yapmıştı.

Destici, "HÜDA PAR Cumhur İttifakı'nda değildir, sadece AK Parti listelerinden seçime giren bir partidir. HÜDA PAR'ın terörle ilişkilendirilmesine ilişkin algı yapılıyor. Muhalefetin eline koz verildi. Ne getirir ne götürür bunun hesabı yapıldı mı bilmiyorum. Bu bizim milli görüşümüze uymuyor. Dediğim gibi ben böyle bir işi bire bir yapmam." ifadesini kullandı.

Destici'nin bu açıklamaları gündem olurken, TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile ilgili olan açıklamaları ise tartışma yarattı.

Mustafa Destici, Erkan Baş için "Adam TİTO artığı. Yani Yugoslavya'daTİTO rejimi verdi Sıvyet rejimi benzeri komünist bir rejim vardı. Şimdi buradan geçiyorsun Almanya'ya. Tamamen sol örgütler içinde belli ki Alman istihbaratın kontrolünde. Yetiştiriliyorsun türkiye'ye gönderiliyorsun. Senin gerçek soyadın ne? Josoviç. Burada ne kullanıyorsun Baş. TİP'in başkanından bahsediyorum. Türk milletinin karşısına Josoviç diye çıkabiliryor musun? Gerçeğin toplumdan gizlenmesini doğru bulmuyorum. Gizlemiyor mu? Bunlar Türkiye'ye gönderiliyorlar" ifadelerini kullandı. 

Destici'nin yaptığı açıklamalara sosyal medyadan tepki gelirken TİP Genel Başkanı Erkan Baş da sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Destici'nin kendisiyle ilglii sözlerinin yer aldığı videoyu paylaşan Erkan Baş, "Bu şahsı ciddiye almam ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir. Ajan diye itham edilen Almanya’da doğmuş milyonlarca işçi çocuğudur. İşte ırkçılık budur. Suyun öte tarafının, gurbetteki emekçilerin haysiyetine yenileceksiniz!" dedi.

Erkan Baş, bir sonraki tweetinde ise Wikipedi sayfasındaki kendisiyle ilgili olan kısım paylaştı ve soyadını gizlemediğini belirtti. Baş, ayrıca "Yaşamak İçin Sosyalizm" kitabından bir alantıyı paylaştı ve kendisiyle ilgili  bilgi verdikten sonra, "'Gizleniyor' dediği bilgilere ise herkes kolaylıkla ulaşabilir. İlk görselde adıma açılmış Wikipedi sayfasını, ikincisinde ise kaleme aldığım Yaşamak İçin Sosyalizm kitabındaki satırları okuyabilirsiniz. Irkçılık komploculuktur, ırkçılık sahtekarlıktır. Bu da basit bir örneğidir." dedi.

 

Kaynak: Medyatava Özel
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin