TİP Genel Başkanı Erkan Baş tv100'de soruları yanıtladı. Erkan Baş'tan tv100'de ortak aday açıklaması. 'Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş' sorusuna net cevap

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'e konuk oldu. Baş, son dönemde yaşananlarla ilgili, sıcak siyasi gelişmelere yönelik soruları yanıtladı. "Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş... Karar merciinde olsaydınız bu 3 isimden hangisinin aday olmasını isterdiniz?" sorusuna Baş, "Kemal Bey’i isterdim." cevabını verdi.

Google Haberlere Abone ol
TİP Genel Başkanı Erkan Baş tv100'de soruları yanıtladı. Erkan Baş'tan tv100'de ortak aday açıklaması. 'Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş' sorusuna net cevap

"CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ne görüştü, Meral Akşener'in 6'lı masayı terk etmesine ne diyor? Millet İttifakı'nı destekleyecek mi, emek ve özgürlük ittifakı'nın seçim stratejisi ne olacak? Türkiye İşçi Partisi seçmene ne vadediyor?" gibi sorulara Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, tv100'de cevap verdi.

Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında konuşan Baş çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kazak eleştirilerine canlı yayında yanıt veren Baş, "Bir kazağa 1.500 TL vermem. Parayı kitaba, kaleme veririm." dedi.

İktidarın insanların solcu yaptığını iddia eden Baş, "Bence Türkiye’deki insanların çok büyük bir bölümü solcu ama bu solculuğu içinde taşıyor. Bunu dışarı çıkardığında solcu olduğunu fark ediyor." ifadelerini kullandı.

Baş, "Millet ittifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekler misiniz?" sorusuna, "Bizim önce kurtuluşa sonra kuruluşa ihtiyacımız var. "İlk turda işi bitirelim." diyen kişiyim. Ortak aday demiştik. Parti meclisini toplayacağız, karar alacağız. Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan randevu talep edeceğiz. Bir hafta içinde oturup değerlendireceğiz. 2.5 yıl önce ne söylüyorsak bu tavrımız devam eder." yanıtını verdi.

Baş, "Bizim ittifakımızın hem Cumhurbaşkanlığı hem parlamento seçimlerinde ortak bir tutum alması lazım. Emek ve Özgürlük İttifakı bir seçim ittifakı değil. TİP Emek ve Özgürlük İttifakı’nın ortak bir tutum almasını zorlar." dedi.

"HEDEFİMİZ ANA MUHALEFET OLMAK"

‘Biz önümüzdeki seçimlerde iktidara geliyoruz’ demedik. Biz "Hedefimiz önümüzdeki seçimlerde ana muhalefet olmak" dedik. Biz 4 milletvekiliyle yaptığımız şeyi 14 milletvekiliyle ana muhalefet gücünde yapabiliriz.

Işık'ın "Ana muhalefet olursanız Kemal Kılıçdaroğlu’na mı muhalif olacaksınız?" sorusuna Baş "Evet" yanıtını verdi.

"KEMAL BEYİ İSTERDİM"

"Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş... Karar merciinde olsaydınız bu 3 isimden hangisinin aday olmasını isterdiniz?" sorusuna Baş, "Kemal Bey’i isterdim." cevabını verdi.

Baş, "Selahattin Demirtaş ittifakımızın bir parçası. Selahattin ile tartışmayı özledim." dedi.

Etiketler Erkan Baş tv100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin