TİP Genel Başkanı Erkan Baş da İstanbul Adliyesi'nde. AYM'nin oy çokluğuyla hak ihlali kararı verdiği Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş da adliyeye geldi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında oyçokluğuyla verdiği hak ihlali kararının henüz uygulanmaması nedeniyle adliyeye geldi. Baş, "Karar verilene kadar burada beklemeye devam edeceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
TİP Genel Başkanı Erkan Baş da İstanbul Adliyesi'nde.  AYM'nin oy çokluğuyla hak ihlali kararı verdiği Can Atalay için TİP Genel Başkanı Erkan Baş da adliyeye geldi

AYM'nin hak ihlali kararı, 26 Ekim'de TİP Milletvekili Can Atalay'ın 18 yıl hapis cezasına mahkum edilerek tutuklandığı Gezi davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmişti.

Avukatlar aynı gün Atalay'ın AYM kararı doğrultusunda tahliye edilmesi için basın açıklaması yapmış, ertesi gün de oturma eylemi başlatmıştı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde avukatların oturma eylemi devam ederken TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın da arasında bulunduğu partililer Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önüne gelerek mahkemenin kararını beklemeye başladılar. 

"ANLAŞILAMAZ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Gazetecilerin soruları üzerine Erkan Baş, "Günler geçiyor, Anayasa Mahkemesinin verdiği karar henüz hayata geçirilemedi. Mahkemenin bu tutumu hukuk açısından zaten tanımlanamaz ama bizim açımızdan da anlaşılamaz bir durumla karşı karşıyayız. Avukat arkadaşlarımız günlerdir mahkemenin kararını vermesini bekliyorlar. An itibariyle de biz yurttaşlar olarak burada, avukat arkadaşlarımızdan gelecek haberi beklemek üzere toplanmaya başladık. Bu hukuksuzluğun bir an önce sona ermesi, Can Atalay hakkında derhal tahliye kararı verilmesi ve Can'ın yemin ederek görevine başlanmasının sağlanması gerekiyor. Bugün için talebimiz budur. Karar verilene kadar burada beklemeye devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin