Times'tan Erdoğan'a 'diplomatik kriz' uyarısı!

Times gazetesi, Başbakan'ın Türkiye'yi diplomatik krizin ortasına atma riskine girdiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Times'tan Erdoğan'a 'diplomatik kriz' uyarısı!

Times gazetesi, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna ilişkin "otoriter Başbakan 11 yıllık iktidarına en büyük zararı veren krizle karşı karşıya" görüşünü savundu.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk ve rüşvet krizine ilişkin sert konuşmaları ve görevden almalar, İngiliz The Times gazetesinin dikkatini çekti. Gazete, "otoriter" olarak nitelediği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "11 yıllık iktidarına en büyük zararı veren krizle karşı karşıya" olduğunu savunurken Başbakan'ın yabancı büyükelçilere yönelik sert ifadelerine ilişkin "Türkiye'yi diplomatik krizin ortasına atma riskine girdi" görüşünü öne sürüyor.



Times gazetesi, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde "Erdoğan kendisini suçlayanların ellerini kıracağını söyledi" başlığı altında Başbakan'ın iktidarını zayıflatma amacıyla yolsuzluk suçlamalarını kullanmak isteyenlerin "ellerini kıracağını" söylediğini; emniyet müdürlüklerinde de "tasfiye" olduğunu yazıyor.



Erdoğan'ın "Herkes haddini bilecek" dediğini de yazan gazete, "Hükümetin göbeğinde milyonlarca dolarlık yolsuzluğun yapıldığı iddialarıyla gerçekleştirilen polis operasyonunun ardından otoriter Başbakan 11 yıllık iktidarına en büyük zararı veren krizle karşı karşıya" sözlerini kullandı.



Times, yetkililerin operasyonun önünü kesme amacıyla hafta sonunda 25 üst düzey emniyet amirini görevden aldığına işaret ederken geçen Salı günü Erdoğan'a yakın isimlerin gözaltına alınmasının ardından skandalın ortaya çıkmasıyla da birçok emniyet amirinin görevlerinden alındığını anımsattı.



Soruşturmanın ve "misillemelerin" Erdoğan ile Fethullah Gülen arasındaki bir çatışmanın yansıması olduğunu savunan gazete, Gülen'in Cuma günü yayınladığı vaazda polis soruşturmasına engel olmaya çalışanları kastederek "Allah onların evlerine ateşler salsın, yuvalarını yıksın" dediğine de yer veriyor.



Times, haberin devamında Başbakan'ın yolsuzluk iddialarından "hükümetini devirmeyi amaçlayan yabancı güçleri" sorumlu tuttuğuna dikkat çekerken "provokatif eylemlerde" bulunmakla suçlanan diplomatları "sınır dışı etmekle tehdit ederek Türkiye'yi diplomatik bir krizin ortasına atma riskine girdiğini" öne sürüyor.



Gazete, tehdidin Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçisi Francis Ricciardone'ye yöneltildiğinin tahmin edildiğini yazıyor.(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin