Times: Türkiye'nin otoriter Başbakanı'nın hedefi tıpkı Putin gibi olmak!

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının resmen ilan edilmesinin beklendiği saatlerde İngiliz Times gazetesi, Erdoğan'ın hedefini yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Times: Türkiye'nin otoriter Başbakanı'nın hedefi tıpkı Putin gibi olmak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığının resmen ilan edilmesinin beklendiği saatlerde İngiliz Times gazetesi, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olası cumhurbaşkanlığı adaylığı ile tabanını genişletmeyi ve parti içindeki rakiplerini marjinalize etmek istediğini" öne sürdü. 



Gazete, BBCTürkçe tarafından yansıtılan İstanbul mahreçli haberde "Türkiye'nin otoriter başbakanı" olarak tanımlanan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığını açıklamasının beklendiğini belirtiyor ve bu olası adaylık açıklamasının, Erdoğan'ın başbakanlık görevi için son dönemi olmasına rağmen Türkiye politikasının ön saflarında kalacağı anlamına geleceğini düşünüyor.



Haberde uzmanların, "Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olması durumunda cumhurbaşkanlığının yetkilerini hızlı bir şekilde artırabileceği ve tıpkı Rusya'daki Vladimir Putin-Dimitri Medvedev örneğinde görüldüğü gibi başbakanlığa atanan kişiyi yönetebileceğini" düşündükleri ifade ediliyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin