Times: Türkiye'de tehlike çanları çalmaya başladı!

Times Suriye'de Kürtlerin kontrolünde bir bölgenin oluşmasının Türkiye'ye tehdit olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol
Times: Türkiye'de tehlike çanları çalmaya başladı!

İngiliz gazetesi, Suriye'de Kürtlerin kontrolündeki bir bölgenin oluşmasının Türkiye'de "tehlike çanlarının çalmaya başlamasına neden olduğunu" savunduğu haberinde Ankara'nın Suriye tarafındaki Kürtlere yardımı engellemek için duvarlar örmeye başladığını öne sürdü.



Suriye'deki Kürt savaşçılarının el Kaide'ye karşı Batı'dan yardım istedikleri belirtirken Suriye'de Kürtlerin kontrolündeki bir bölgenin oluşmasının Türkiye'de "tehlike çanlarının çalmaya başlamasına neden olduğu", Ankara'nın Suriye tarafındaki Kürtlere yardımı engellemek için "duvarlar örmeye başladığı" iddia ediliyor. 



The Times gazetesinin Nusaybin kaynaklı haberinde, bölgedeki Kürt güçlerin Temmuz ayından bu yana, el Kaide ile ilişkilendirilen El Nusra Cephesi ve Irak-Şam İslam Devleti (ISIS) ile çatışmakta olduğu anımsatılarak "Kürtler 30 milyonluk nüfuslarının dağıldığı İran, Irak, Suriye ve Türkiye olmak üzere dört ülkede silahlı mücadeleyi artık kanıksamış durumdalar" diye yazdı.



Cihatçıların PYD'yi Esad rejimi ile gizlice anlaşmakla suçladıkları belirtilen haberde "Sayıları iki milyonu bulan Kürtler ise özerkliğin temellerini atmakta olduklarını ve temel amaçlarının kendi bölgelerini diğer yerlerdeki kaostan izole etmek olduğunu söylüyorlar" deniliyor. 



"TÜRKİYE'DE TEHLİKE ÇANLARI ÇALMAYA BAŞLADI"



Ancak Times, BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde "Kürtlerin kontrolündeki bir bölgenin oluşmasının komşu Türkiye'de tehlike çanlarının çalmaya başlamasına neden olduğunu" savunurken de "Türk hükümeti bunun kendi sınırları içindeki Kürtlerin ayrılıkçı taleplerini körükleyebileceğinden endişeli" görüşünü dile getiriyor.



"Ankara, ay başında, Suriye tarafındaki Kürtlere yardımı bastırmak için bir çok Kürt sınır bölgesinde duvarlar örmeye başladı" iddiasına da yer verildiği haberde "Bir çok Türkiyeli Kürt de cihatçılara karşı savaşa katıldı" deniliyor. 



Times, bölge uzmanlarının, her iki tarafın da verdiği ağır can kayıplarıyla çatışmanın çıkmaza girdiğini söylediklerine dikkat çekiyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin