Times: Skandal Erdoğan'ın geleceğine tehdit!

Türkiye'de yolsuzluk ve rüşvet soruşturması yabancı medyayı meşgul etmeye devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Times: Skandal Erdoğan'ın geleceğine tehdit!

 "Skandalın, Erdoğan'ın geleceğine tehdit" oluşturduğu düşünen Times gazetesi, "İslamcı koalisyon içinde büyüyen uzlaşmazlıkların" Başbakan'ı savunmaya geçirdiği gibi savlarına yer verildiği haberinde Başbakan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın isminin de geçtiğine dikkat çekiyor.



İngiliz Times gazetesinin BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberinde Türkiye'deki yolsuzluk skandalının ve parti içindeki uyuşmazlıkların Başbakan Erdoğan'ın "geleceğini tehdit ettiği" görüşü dile getiriliyor.



Türkiye'de üç bakanı koltuğundan eden rüşvet ve kara para aklama iddialarıyla tutuklamaların ülkenin "en kuvvetli adamı olan Recep Tayyip Erdoğan'a" yaklaşmaya başladığı" ifadesinin kullanıldığı haberde "İslamcı koalisyon içinde büyüyen uzlaşmazlıkların" Başbakan'ı savunmaya geçirdiği öne sürüldükten sonra şöyle deniliyor:



"Savcılar, aralarında memurların, siyasetçilerin, iş adamlarının ve teröristlere para verdiği iddia edilen bir kişinin de olduğu 41 kişinin tutuklanmasını istedi. Polis bugüne kadar tutuklamaları gerçekleştiremedi. Savcıysa polisin bunu yapmayı reddettiğini söylüyor.



LİSTEDEKİ BİR İSİM İSE DİKKAT ÇEKİCİ: BAŞBAKAN'IN OĞLU BİLAL ERDOĞAN



Haberde savcıların aralarında Bilal'in de olduğu birçok Erdoğan ailesi üyesinin bulunduğu belirtildiği Türgev üzerinde duran gazete, "Erdoğan'ın ise hükümetini ve ailesini şiddetle savunup, savcıları kendisini indirmek için bir yolsuzluk soruşturması başlatmakla suçladığı"nı kaydediyor.



Times, Erdoğan'ın geçen hafta "Türgev aracılığıyla oğlunun hedef alındığını" söylediğine, hafta sonu boyunca çeşitli mitinglerde Erdoğan'ın Gülen toplumunu sorumlu tutmaya devam ettiğine dikkat çekiyor.



"Yolsuzluk iddialarına karşı toplumda artan öfke İstanbul'da sokağa döküldü. Cuma akşamında İstanbul sokaklarında polis ve protestocular arasında çatışmalar çıktı" denildikten sonra "Türkiye'yi yaz aylarında etkisi altına alan protestolarda söylenen "Her yer Taksim, her yer direniş' sloganını hatırlatırcasına eylemciler "Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk' diye bağırdı" ifade ediliyor.



Haberde ayrıca yolsuzluk soruşturması ailesine yaklaşırken Erdoğan'ın "sersemleşmiş olsa da düşmüş değil" gibi sözlere yer verilirken Erdoğan için analistlerin yaptığı "Destekçilerini harekete geçirerek bu durumdan kurtulabilir", "Her şey ekonomiye ne olduğuna bağlı. Türkiye'de ekonomi iyi durumda olduğu sürece seçmenler yolsuzluğa çok duyarlı değil" gibi değerlendirmeleri de aktarılıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin