Times: IŞİD militanları sakallarını keserek Türkiye'ye kaçıyor

Times gazetesinde bugün Tel Abyad'da yenilen IŞİD militanlarıyla ilgili bir haber yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Times: IŞİD militanları sakallarını keserek Türkiye'ye kaçıyor

İngiliz Times gazetesinde yer alan Hannah Lucinda Smith imzalı haberde, Tel Abyad'da yenilen Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının sakallarını keserek Türkiye'ye kaçtığı yazıyor.



Haberde şu ifadelere yer veriliyor:



"Suriye sınırındaki Tel Abyad IŞİD'in kontrolündeyken, Türkiye tarafındaki bir kıyafet mağazası, radikallerin halifelik ilan ettiği bölgeye gidenlere çok sayıda burka satmıştı. Ancak köktendinciler yenildikten sonra IŞİD üyeleri kimliklerini gizleyerek Türkiye'ye kaçmaya ve izlerini kaybettirmeye çalışıyorlar."



"Kürt kuvvetleri kenti ele geçirmeden saatler önce çoğu IŞİD militanı güneye, Suriye'de en güçlü oldukları şehir Rakka'ya kaçtı. Bazıları ise Kürt Halk Koruma Birlikleri (YPG) bayrağını dikmeden Türk yetkililere teslim oldu. Bir kısmının ise sakallarını keserek diğer mültecilerle birlikte Türkiye'ye girdiği belirtiliyor."



"Tel Abyad'dan kaçan bazı kişiler gazetecilerle konuşmaktan memnunken, bazıları ise tek kelime etmeden etrafı izliyor; yüzlerindeki yeni yaralar dikkat çekiyor."



"Birkaç ay önce durdurulamaz görünen IŞİD'in büyüsü bozuluyor. Ancak kentten kaçan harap olmuş halk, Kürtlerin zaferini coşkuyla karşılamıyor. YPG askerleri kutlama yaparken, sınıra gelenler geri dönemeyeceklerini söylüyor."



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin