Times gazetesi 'ihtiyacımız olan kadın'ı seçti!

İngiliz Times gazetesi, 'Merkel Avrupa'nın en önde gelen siyasetçisi ve dünyanın en güçlü kadını' yorumunu yaptı

Google Haberlere Abone ol
Times gazetesi 'ihtiyacımız olan kadın'ı seçti!

İngiliz Times gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'i yılın kişisi seçti. 



'Tehlikeli adamlarla dolu dünyada ihtiyacımız olan kadın' başlığıyla Merkel'i yılın kişisi seçtiğini duyuran gazete, Angela Merkel'in özellikle Ukrayna krizi sırasında Avrupa'nın istikrarı için oynadığı önemli role dikkati çekti. Gazete ayrıca Merkel'in Batı ile Rusya arasındaki diyalogda etkin rolüne vurgu yaptı. 



Haberde, "Soğuk Savaş'tan sonra doğu-batı ilişkilerinin testten geçtiği en tehlikeli jeopolitik krizde, Merkel vazgeçilemez bir siyasi güç olduğunu gösterdi. Soğukkanlılığıyla tanınan Almanya Başbakanı, azmini geçen ay yapılan G20 Zirvesi'nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gece geç saatlerde yaptığı bire bir görüşmelerde ispatladı. Merkel, batının gerçek ve mücadeleye değecek değerlerine daha çok odaklanılmasına yardımcı oldu. Merkel Avrupa'nın en önde gelen siyasetçisi ve dünyanın en güçlü kadını" yorumuna yer verildi.



Gazete geçen yıl da yılın kişisi olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i seçmişti.



ABD'nin Time dergisi ise 10 Aralık'ta, Ebola ile mücadele eden doktor ve hemşireleri "bu yılın kişisi" olarak açıklamıştı. Time dergisinin "yılın kişisi" listesinde Ebola savaşçılarının ardından Ferguson protestocuları, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çinli girişimci Jack Ma ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani yer almıştı. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin