Times: Erdoğan'la işbirliği yapmak bir ahlaki bataklığa girmektir

İngiltere merkezli gazete, sayfalarına Türkiye ile Avrupa'nın olası işbirliğini taşıdı.

Google Haberlere Abone ol
Times: Erdoğan'la işbirliği yapmak bir ahlaki bataklığa girmektir

Times gazetesinin, editoryal görüşlerinin aktarıldığı sayfada bugün yayımlanan bir yazıda göçmen krizi nedeniyle Avrupa'nın Türkiye ile işbirliğine gitmesi gerektiği yorumu yapıldı.



"Türkiye'ye güvenmek" başlıklı yazıda göçmen krizinin geldiği aşama düşünüldüğünde Türkiye ve Avrupa arasındaki işbirliği ihtiyacının önemli bir hale geldiği, bu işbirliğinin hem Avrupa hem de Türkiye açısından kazançları olacağı belirtiliyor.



Yazının başında, "Batı'nın gözünde Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan nedeniyle muğlak bir müttefik haline geldiği, Cihatçıların Suriye'ye hala Türkiye üzerinden girdiği" belirtiliyor ve ardından şu yorum yapılıyor:

"Şimdi Türkiye, Batı'nın desteğiyle kendini, Avrupa'ya göç dalgasını önleme mücadelesinde ihtiyaç duyulan bir dost, vazgeçilmez bir ortak olarak yeniden şekillendiriyor".



Times, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Brüksel'e elindeki pazarlık gücünün farkında olarak geldiğini, 1 Kasım seçimleri de düşünüldüğünde bazı tavizler vermeye istekli olduğunu" yazıyor.



Haberin devamını okumak için tıklayın.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin