Times: Erdoğan yargı bağımsızlığını ve interneti kısıtlıyor!

Yolsuzluk soruşturması ve TBMM'ye sunulan HSYK düzenlemesi, yurt dışında da dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol
Times: Erdoğan yargı bağımsızlığını ve interneti kısıtlıyor!

Yolsuzluk soruşturması ve bunu izleyen gelişmelerin ardından TBMM'ye sunulan HSYK düzenlemesi, yurt dışında da dikkat çekiyor. The Times gazetesi, "Erdoğan yargı bağımsızlığını ve internet erişimini kısıtlıyor" görüşünü dile getiriyor.



İngiliz gazetesi, "Erdoğan yargı bağımsızlığını ve internet erişimini kısıtlıyor" başlığını kullandığı haberinde Türk Hükümetinin yüzlerce polisi görevlerden aldıktan sonra "yargı bağımsızlığını ve internet erişimini kısıtladığını" savunuyor. 



Gazete, "Bu adım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk skandalını defetmek için mücadele verdiği bir dönemde atılıyor" diye yazıyor. 



Bu adımın, oğullarının bir yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınmasının ardından üç "kilit" bakanın istifa etmesi ve Başbakan'ın oğlu Bilal'a yönelik iddia edilen ifade çağrısının sızdırılmasının ardından meydana geldiğine işaret eden gazete, "Dün yayınlanan bir anket, Sayın Erdoğan'ın iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iki puan gerilediğini gösterdi" de dedi. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin