TIME'dan Atatürk'lü Cumhuriyet Bayramı kutlaması!

ABD’nin en önemli haber dergilerinden TIME, Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümünü özel bir haberle kutladı.

Google Haberlere Abone ol
TIME'dan Atatürk'lü Cumhuriyet Bayramı kutlaması!

Derginin dünya edisyonunun genel yayın yönetmeni Ishaan Tharoor, bugün için “Atatürk’ü hatırlamak: Türkiye’nin kurucu babası TIME’ın dördüncü sayısında yer aldı” başlıklı özel bir yazı kaleme aldı.



TIME'ın Mustafa Kemal Paşa’nın yer aldığı 24 Mart 1923 tarihli sayısının kapak görselinin de yer aldığı yazıda şu ifadelere yer verildi:



Bugün Osmanlı İmparatorluğu’nun yıkıntılarından egemen, bağımsız bir ülke olarak çıkan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90’ıncı yıldönümü. Bu büyük oranda bir kişinin liderliği sayesinde oldu: Mustafa Kemal Atatürk. Yine 90 yıl önce yeni bir Amerikan haber dergisi New York medyasını sarsmaya başlamıştı. Time henüz Atatürk takma adını kazanmamış “Mustapha Kemal Pasha”yı 24 Mart tarihli dördüncü sayısının kapağına koymuş, onu “halkı yabancı bir makamın boyunduruğundan kurtaran, sahip oldukları özelliklerin farkına varmalarını sağlayan ve düşünce ve eylem özgürlüğü” getiren “Türkiye’nin özgürleştiricisi” olarak selamlamıştı. Haberin devamını okumak için tıklayınız.






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin