Time: Erdoğan'ın sorunları, Türkiye için iyi!

Time dergisi, Türkiye'deki yolsuzluk soruşturması ve ardından meydana gelen gelişmeleri değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Time: Erdoğan'ın sorunları, Türkiye için iyi!

Türkiye'deki yolsuzluk soruşturması ve bunu izleyen gelişmeleri değerlendiren Time dergisi, "Erdoğan'ın sorunları, Türkiye için iyi" diye düşünüyor.



Time dergisinde yer verilen Karl Vick imzalı analizde "Türk hükümetini sarsan büyük yolsuzluk skandalı, Başbakan için kötü olabilir ama uzun vadede Türkiye için iyi" yorumu yapılıyor.



İktidar partisinin AK Parti olarak tanındığına dikkat çekerek "AK" kelimesinin anlamını da anlatan Time, partinin iktidara geldiğinde asıl söz verdiği şeyin reform olduğunun altını çizdiği analizinde iktidar partisinin artık "lekesiz" olmadığını, Erdoğan'ın da "yolsuzluk skandalının ağırlığı altında sendelediğini" öne sürüyor. 



Time, yolsuzluk soruşturması üzerine yüzlerce polisin görevinden alındığına, savcı Muammer Akkaş'ın dosyasının elinden alındığına dikkat çekerken de şu değerlendirmesini yapıyor:



"Ancak bütün bunlar, herkesin gözü önünde ve sadece güçlendirici olarak nitelenebilecek bir kargaşa arasında cereyan ediyor. Yaz aylarında Türkiye çapında patlak veren sokak protestoları gibi, son kriz Erdoğan'dan çok, birkaç ay gibi kısa bir süre içinde olgunlaştığının işaretlerini veren Türk demokrasisinin gücünü sınıyor. Yaz protestolarını Başbakana olan korku nedeniyle görmezlikten gelen haber organları bu konuda nefes nefese çalışıyor." 



Time, Türkiye'deki "fay hattı"nın halen dindar iki politikacı arasında geçtiğine işaret ettikten sonra "Odak, olgular üzerinde kalırsa, medya ve yargı işini yaparsa eğer skandal, Türklerin şimdiye kadar tam olarak hiçbir zaman sahip olmadıkları şeyi sağlayabilir, yani gerçek bir demokrasi".(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin