TİM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçılara müjde

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 28’inci Olağan Genel Kurulu'nu ve 2020 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Bugün buradan artan ihracatımızın hızına uygun finansmanı sağlayacak yeni mekanizma müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İhracatı Geliştirme Fonu ile sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
TİM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçılara müjde

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 28’İNCİ Olağan Genel Kurulu ile 2020 İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni, TİM Başkanı İsmail Gülle ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi.

Türkiye'de geçtiğimiz yıl en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödülleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından takdim edildi. Kurulda, TİM Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2020 Prestij Kitabı’nın tanıtımını da gerçekleştirdi ve yapılan araştırmanın sonuçlarını paylaştı.

Buna göre; ilk binde yer alan şirketlerin toplam ihracatı 92,6 milyar dolar, toplam ihracattan aldıkları pay ise yüzde 54,6 oldu. İlk 1000’in yüzde 78,9’u yerli firmalardan oluştu. Bu firmalar, ilk bin firmanın toplam ihracatının yüzde 59,3’ünü gerçekleştirdi. İlk bin firmanın yüzde 57,5’i Marmara Bölgesi’nde yer aldı.

TİM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ihracatçılara müjde

2020 yılında listede en fazla firması yer alan il ise 426 ile İstanbul oldu. Sektör bazında İlk bin ihracatçı listesindeki toplam ihracatın yüzde 23,8’ini otomotiv endüstrisi, yüzde 10,7’sini kimyevi maddeler ve mamulleri, yüzde 10,5’i çelik, yüzde 9,4’ünü hazırgiyim ve konfeksiyon, yüzde 8,4’ünü de elektrik-elektronik sektörleri gerçekleştirdi. İlk bin ihracatçı, toplam 1 milyona yakın istihdam sağladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK 10 ŞAMPİYONA ÖDÜLLERİNİ TAKDİM ETTİ

Genel Kurul ve ödül törenine; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İlk 1000 İhracatçı firma temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Dernek ve ilgili paydaş kurumların Başkanları, TİM Delegeleri, İhracatçı Birliklerinin Yönetim ve Denetim Kurulu Üyeleri ve Delegeleri ile TİM Konsey Üyeleri katıldı.

 EN FAZLA İHRACAT YAPAN İLK 10 FİRMA

Türkiye'de 2020 yılında en fazla ihracat yapan ilk 10 firmaya ödülleri, Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. Geçen yıl en fazla ihracat gerçekleştirerek ödül alan ilk 10 şirket sırasıyla; Ford Otomotiv Sanayi, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, Oyak-Renault Otomobil Fabrikaları, Vestel Ticaret, Kibar Dış Ticaret, Arçelik, TGS Dış Ticaret, Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları, Türkiye Petrol Rafinerileri ve Mercedes-Benz Türk oldu. Törende ayrıca 28 sektörün en fazla ihracat yapan şampiyonlarının ödülleri de bakanlar ve TİM Başkanı İsmail Gülle tarafından takdim edildi. 

ERDOĞAN MÜJDE VERDİ

Burada bir konuşma yapan Erdoğan, "Bugün buradan artan ihracatımızın hızına uygun finansmanı sağlayacak yeni mekanizma müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İhracatı Geliştirme Fonu ile sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. Bu fon sayesinde ihracatçılarımızın finansmana erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır. Bir başka müjde de İstanbul'u bir fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımdır" ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin