Tiktok’ta viral olmuştu, sakın yapmayın! Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor

Faydaları ortaya çıktıkça birçok kişi tarafından daha çok tüketilmeye başlanan avokado, özellikle diyet listelerinin vazgeçilmezi. Tadı, dokusu ve görünümü ile birçok meyveden farklı olan avokadoyu doğru zamanda ve doğru şekilde tüketmek oldukça önemli. Tam olgunlaşmadığında tadı ekşi olan avokadoyu muhafaza etmek de dikkat edilmesi gereken bir başka konu. Bir TikTok viral videosunda avokadonun kararmaması için bir saklama yöntemi gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Tiktok’ta viral olmuştu, sakın yapmayın! Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor

Avokado, lezzeti herkesin damak zevkine uymasa da faydalarıyla sık tüketilmesi gereken meyvelerin başında geliyor. Muhafaza etmesi diğer meyvelere göre daha zor olan avokado ile ilgili dikkat edilmesi gereken birçok unsur var. Geçtiğimiz günlerde bir avokado muhafaza etme yöntemi gösteren bir TikTok videosu viral oldu. Ancak; FDA’ye göre avokadoyu o şekilde saklamak güvenli değil!

HASTA EDEBİLİR!

Yayınlanan TikTok videosunda yarım kalan avokadoyu su dolu bir kapta bekletiyor. Ertesi gün yarım avokado hala taze olduğunu belirtiyor.

FDA'dan bir sözcü avokadoyu suda saklamanın korkunç bir fikir olduğunu söyledi. Avokado kabukları Listeria ve Salmonella gibi patojenler içerebilir, ancak normalde bunlar sadece küçük miktarlarda bulunur. Avokadoyu hazırlamadan önce durulamak ve bir ürün fırçasıyla ovalamak normalde bir sorun olmaması gereken potansiyel mikropları yeterince ortadan kaldıracaktır.

Tiktok’ta viral olmuştu, sakın yapmayın! Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞE BİLE ZARAR VERİYOR

Ancak bir avokadoyu buzdolabında haftalarca saklarsanız bu bakteriler çoğalabilir. Listeria, diğer bakteri türlerinin büyümesini yavaşlatma eğiliminde olan buzdolabı sıcaklıklarında büyümede çok iyidir. Listeria sağlıklı yetişkinlerde hafif gıda zehirlenmesine neden olabilir, ancak özellikle hamileyken listeriosise yakalanırsanız bebekler için tehlikelidir.

Avokadoyu buzdolabında birkaç gün tuttuktan sonra, yıkamak artık onu güvende tutmak için yeterli bakteriyi ortadan kaldırmaz. FDA çalışmaları, suyun içinde muhafaza edilen avokado kabuğunun üzerindeki bakterilerin vücuda sızabileceğini ortaya çıkardı.

Tiktok’ta viral olmuştu, sakın yapmayın! Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor - Resim : 2

AVOKADO NASIL SAKLANIR?

Neyse ki, kesilmiş bir avokadoyu suya batırmadan kararmasını önleyebilirsiniz. Avokadonun kahverengi olmasının nedeni, oksijenin etteki kimyasallarla reaksiyona girmesidir, bu nedenle yapmanız gereken tek şey oksijeni avokadonun kesilmiş yüzeyinden uzak tutmak veya kararmaya neden olan kimyasal reaksiyona müdahale etmektir.

Avokadonun kararmasını önlemenin yolları...

Limon veya limon suyu

Sitrik asit ve C vitamini gibi antioksidanlar içerdiğinden kimyasal reaksiyona müdahale eder. Avokadonun kesilmiş yüzeyini biraz limon veya limon suyuyla ovalamanız işe yarayacaktır.

Streç film

Kesilen avokadoyu hızlı bir şekilde streç filme sararsanız kararmasını önleyebilirsiniz.

Yağ sürmek

Avokadoyu kestikten sonra bir sprey şişe yardımıyla avokadonun açıkta kalan kısmına zeytinyağı püskürtebilirsiniz.

Tiktok’ta viral olmuştu, sakın yapmayın! Anne karnındaki bebeğe bile zarar veriyor - Resim : 3

(Mynet)

Etiketler avokado Tiktok viral
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin