Tiger Woods'un tarihi vuruşunu dünya basını nasıl gördü?

Dünyaca ünlü golfçünün yaptığı tarihi vuruş, dünya basınında geniş yer buldu.

Google Haberlere Abone ol
Tiger Woods'un tarihi vuruşunu dünya basını nasıl gördü?

Dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods’un, Boğaziçi Köprüsü’nde Asya kıtasından Avrupa kıtasına yaptığı tarihi vuruş, dünya basınında geniş yer buldu.



Antalya'da 7-10 Kasım tarihlerinde düzenlenecek PGA Avrupa Turu final serisinin 3. ayağı "Turkish Airlines Open 2013" Golf Turnuvası için Türkiye'de bulunan dünyanın 1 numarası Woods'un golf sopasını, iki kıtayı birleştiren köprü üzerinde Asya'dan Avrupa'ya sallayarak yaptığı tarihi bir vuruşun dünya medyasında yankıları sürüyor.



İngiliz Telegraph gazetesinin, "Tiger Woods, İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde Asya'dan Avrupa'ya vuruş yaptı" başlığıyla verdiği haberde, ABD'li golfçünün nisan ayında yaptığı bir vuruşun bayrak direğine çarpıp suya düştüğü hatırlatılarak, “Tiger suyla olan sorununu, Asya’dan Avrupa’ya vuruş yapan ilk golfçü olarak çözdü” denildi.



Haberde, "Woods'un en büyük hayranlarından biri olan" Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'nun, "Tiger golfün ötesinde bir şeyleri de beraberinde getiriyor. Birçok konuda süper star. Bize pahalıya mal olduğunu ancak buna değer olduğunu biliyoruz" sözleri de yer aldı.



"İstanbul iki kıtayı birleştiren nadir kentlerden"



ABD'den yayın yapan USA Today gazetesi de İstanbul'un, dünyada iki kıtayı birleştiren nadir kentlerden biri olduğuna vurgu yaparak, "İstanbul’a gittiğinizde, kıta ötesi faaliyetlere katılmaya kendinizi mecbur hissedersiniz; akşam yemeğinizi Avrupa'da, tatlınızı Asya'da yemek gibi" ifadelerini kullandı. 



Woods’un tarihi vuruşunun, İstanbullulara trafik açısından sıkıntı yaratmasına karşın büyük bir etkinlik olduğu vurgulanan haberde, "Tiger Woods iseniz, sporunuzu bir kademe üstte icra edersiniz. Yolları trafiğe kapattırır, kıtaları birbirine bağlar, hafta sonu Türkiye'de katılacağınız golf turnuvasına farkındalığı artırmak için Boğaziçi Köprüsü'nden vuruş yaparsınız" ifadeleri yer aldı.



"Woods’un mirası kıtaları birleştirmişti, şimdi de oyunu”



New York Post gazetesi de "Tiger Woods kıtalararası vuruş yaptı…hiç abartısız" başlıklı haberiyle tarihi vuruşu duyurdu. "Woods’un mirası kıtaları birleştirmişti, şimdi de oyunu” denilen haberde, ABD'li golfçünün, dünyanın en uzun 4. köprüsü üzerinden yaptığı vuruşun atmosferi anlatıldı.  



Woods’un, “Bunu yapan ilk golfçü olmak çok güzel” açıklamasının da yer aldığı haberde, Boğaziçi Köprüsü'nden günlük ortalama 180 bin aracın geçtiği ifade edildi. Haberde ayrıca, Woods'un Belek'teki turnuvaya katılacak, Avrupalı olmayan tek golfçü olduğuna dikkat çekildi. 



Avustralya'dan yayın yapan ABC News de "Tiger Woods, İstanbul'daki Boğaziçi Köprüsü'nde trafiği durdurup, Asya'dan Avrupa'ya vuruş gerçekleştirdi" başlığıyla verdiği haberde, Boğaziçi Köprüsü'nün, dünyanın bir kıtayı diğerine bağlayan en işlek köprülerden biri olduğu vurgulandı.



Çin’den yayın yapan Shanghai Daily’nin haberinde ise Woods'un Asya kıtasına helikopterle indiği, trafiğin bir süre durduğu, gösteri vuruşu boyunca karşı kıtaya geçmek isteyen İstanbulluların Boğaziçi yerine Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne yönlendirildiği anlatıldı. AA






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin