TİB, Cüneyt Özdemir'in Twitter hesabına erişim yasağı istedi, ancak mahkeme...

Gazeteci Cüneyt Ödemir'in Twitter hesabına bir süre önce engellenme talebinde bulunulduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
TİB, Cüneyt Özdemir'in Twitter hesabına erişim yasağı istedi, ancak mahkeme...

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) kısa bir süre önce gazeteci ve televizyon programcısı Cüneyt Özdemir'in bazı paylaşımlarının sakıncalı olduğu iddiasıyla Twitter hesabına erişim engeli istediği ortaya çıktı.



Olayı Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya canlı yayında açıkladı ve engelleme talebini mahkeme safahatında dolaylı yollardan öğrendiğini belirtti.



Küçükkaya'nın aktardığı bilgiye göre, Özdemir'in attığı kimi tweet'ler, İletişim Başkanlığı tarafından tehlikeli bulundu ve erişim yasağı istendi. Talep, Twitter'in merkezine bildirildi ve Twitter'ın Türkiye'deki kolunu harekete geçirmesiyle durum mahkemeye intikal etti. Mahkeme ise erişim yasağını uygun bulmadı ve talebi Anayasa'da teminat altına alının haberleşme özgürlüğüne aykırı buldu.



Özdemir'in engelleme talebine konu olan mesajlarını da incelediğini belirten Küçükkaya, yakın bir tarihte Twitter'a gelen erişim engelini hatırlattı ve yasağın Özdemir'in hesabının engellenmemesi gerekçesiyle bütünüyle Twitter'a uygulandığını öne sürdü.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin