THY'den İsrail ürünlerine boykot! Bir ürüne de daha boykot geldi, Nescafe ürünleri kaldırıldı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 49 gündür devam ediyor. Türkiye'de de kimi kurumlar İsrail'e tepki olarak İsrail ve İsrail'i destekleyen ülkelerin ürünlerini boykot kararı alıyor. O kurumlardan biri de Türk Hava Yolları...

THY'den İsrail ürünlerine boykot! Bir ürüne de daha boykot geldi, Nescafe ürünleri kaldırıldı

Türk Hava Yolları, İsrail ve İsrail'i destekleyen ülkelerin ürünlerini boykot kararı almıştı.
Kasım ayının başında Türk Hava Yolları, CIP Loungeları’nda İsrail ürünlerinin satılmayacağını açıklamıştı.

COLA, PEPSİ VE CAPPY KALDIRILMIŞTI

THY’nin İstanbul dahil bütün istasyonlarındaki dinlenme salonlarında bulunan Coca Cola, Pepsi ve Cappy gibi gazlı içecekler toplanmış, yerlerine ise Türkiye'de üretilen diğer içecekler konulmuştu.

NESCAFE DE KALDIRILDI

Gazeteci Melis Alphan, Türk Hava Yolları uçuşlarında iki haftadır Nescafe'nin de satılmadığını söyledi. Alphan bu gelişmeyi sosyal medyasında duyurdu, "THY iç hat uçuşlarında 2 haftadır kahve yok. Nescafe-İsrail bağlantısı nedeniyle marka boykot ediliyor, THY başka bir kahve markasıyla anlaşacak diye konuşuluyor" ifadesini kullandı.

NESCAFE MECLİS'TEN DE KALDIRILMIŞTI

TBMM de İsrail'e destek veren markaların ürünlerini Meclis'ten kaldırma kararı almıştı. Bu karar kapsamında Nescafe ve Coca Cola ürünleri menüden kaldırılmıştı.

NESCAFE İSRAİL MALI MI?

Dünya genelinde tanınmış bir kahve markası olan Nescafe İsrail malı değildir. Büyük ölçüde İsrail'de üretilmektedir fakat İsviçre menşeili bir üründür. İsviçre ise İsrail'e destek açıklamasında bulunan ülkelerden biridir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin