THY'den dev yatırım hamlesi! Airbus'tan açıklama geldi. 355 adet uçak için anlaşmaya varıldı. THY tarihindeki en büyük uçak alımına hazırlanıyor

Türk Hava Yolları (THY) en büyük uçak alımına hazırlanıyor. THY 355 adet uçağın satın alınması için Airbus ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Airbus da prensipte anlaşmaya varıldığı açıklaması geldi.

Google Haberlere Abone ol
THY'den dev yatırım hamlesi! Airbus'tan açıklama geldi.  355 adet uçak için anlaşmaya varıldı. THY tarihindeki en büyük uçak alımına hazırlanıyor

Türk Hava Yolları (THY) 355 adet uçağın satın alınması için Airbus ile görüşmelere başlandığını açıkladı. 

Konu ile ilgili olarak Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, "Ortaklığımız 2023-2033 yıllarını kapsayan Stratejik Planı çerçevesinde ortaya koyduğu büyüme hedefleri doğrultusunda bir süredir uçak ve motor üreticileri ile görüşmeler yapmaktadır. Bu çerçevede, Airbus firması ile 2026-2036 yılları arasında teslim alınmak üzere 240 adedi kesin, 115 adedi opsiyon olmak üzere toplamda 355 adet uçağın satın alınmasına ilişkin görüşülmektedir. Satın alma ile ilgili olarak yönetim kurulu onayı alındıktan sonra, gerekli bildirim kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi.

AIRBUS: PRENSİPTE ANLAŞMA SAĞLANDI 

Öte yandan Airbus'tan da dev satın almayla ilgili açıklama geldi. Airbus'un sözcüsü  THY ile "büyük çaplı ticari uçak siparişi" için prensipte anlaşmaya varıldığını açıkladı.

Reuters'ın haberine göre sözcü, anlaşmanın onaylanmakta olduğunu ve "önümüzdeki günlerde" duyurulacağını söyledi.


 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin