THY üniformalarına bir yorum da Barbaros Şansal'dan

Ünlü modacı, Türk Hava Yolları kabin memurları için hazırlanan üniformaları değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
THY üniformalarına bir yorum da Barbaros Şansal'dan

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım THY'de kabin görevlileri için tasarlanan kıyafetlerle iligli tartışmada hava yollarını savundu. Hava Yollarında iyi hizmet verildiğini söyleyen Yıldırım, "Tartışmayı kıyafetlere indirgemek doğru değil" dedi. Modacı Barbaros Şansal ise kıyafetleri ilk gördüğünde yaşadığı şaşkınlığı Ulusal Kanal'a anlattı.



Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım, çok tartışılan THY kabin üniformalarıyla ilgili konuştu.

"Büyük bir proje ortadayken bütün meseleyi hostes host kıyafetine indirgemek doğru değil"

 

Ünlü modacı Barbaros Şansal da, Türk Hava Yolları kabin memurları için hazırlanan ve büyük tepki gören üniforma tasarımlarını değerlendirdi.



“Ben ilk gördüğümde kıyafetleri; kaptan pilot 'destuur' diye çıkacak içerden, kılıç kalkan ekibiyle check-in yapılacak, mehter takımı çalışmayan uçağı iterek yollayacak, hatta o kafadaki taslarla da hoşaf dağıtılacak diye düşündüm. Ulusal havayolumuza yakışmayan bir görüntüydü."

 

THY'nin şu an kullandığı kabin üniformalarının başarılı tasarımlar olduğunu belirten Şansal, yeni kıyafetlerin standartlara uygun olmadığını ifade etti.



"Sonra ikinci bir görüntü çıkmış galiba, biraz daha etek boyu kısalmış şapkalar değişmiş kep olmuş. Bunun standarttır diz boyu veya pileli, rahat eğilip kalkabileceği meseledir. Çaydaçıra ekibi kıyafetlerini ilk olarak gördük ve bütün Türkiye'de mütedeyyin kesim dahil olmak üzere tepki yarattı. Çünkü Türk Havayolları’nın şu anda kullandığı kostüm zaten dünyada en beğenilen yedinci kostüm."

 

Yeni üniforma tasarımlarını eleştiren ünlü modacı, kabin üniformaları ile iş güvenliği arasındaki ilişkiye dikkat çekti.

"İş güvenliği, çalışma güvenliği tabi ki bizim için daha önemli. Önce fonksiyon ve işlevsellik geliyor bu işlerde. Dolayısıyla antibakteriyel olması, yanıcı ve akıcı polyester gibi zehirli elyafları içermemesi, bakım onarım kolaylığı, fonksiyonları çok önemli."

 

Barbaros Şansal, THY'nin kabin üniforması tasarım sürecinin ihale aşamasına da değindi. “Öncelikle bu ihalenin duyurusu nerede yapılmış, ne zaman yapılmış, hangi kurul mali portresini, verimliliğini incelemiş, neye göre karar vermiş bunları bilmiyoruz.”

 

Üniforma tasarımının bir hazır giyim işi olduğunu belirten başarılı modacı, bu işin ihalesinin paralı ve lüks terzilere verilmemesi gerektiğini ifade etti.



"Bu iş verilecekse bu ülkede büyük ihracat yapan her yere zincir mağazaları olan büyük hazır giyim devleri var. Ve bir üniforma, binlerce insanı giydirmek bir hazır giyim işi. Neden pahalı ve lüks terzilere müracaat ediliyor. Bunu anlamış değilim."






Sıradaki Haber İçin Sürükleyin