THY uçurdu Batman açılış rekoru kırdı!

THY’nin sponsor olduğu Batman v Superman’e Karşı filmi ABD’de açılış gecesinde 27.7 milyon dolar hasılat elde etti.

Google Haberlere Abone ol
THY uçurdu Batman açılış rekoru kırdı!

THY’nin sponsor olduğu Batman v Superman’e Karşı: Adaletin Şafağı filmi ABD’de açılış gecesinde 27.7 milyon dolarlık hasılat elde etti. Bu rakamın gösterime girmesi Paskalya hafta sonuna denk gelen filmler arasında rekor olduğu belirtilirken, hafta sonu hasılatının da 150 milyon dolara ulaşması bekleniyor. Bu rakama ulaşılması halinde film, ilk hafta sonunda en yüksek hasılatı elde eden filmler listesinde 12’nci sıraya yerleşmiş olacak.



Habertürk'te yer alan habere göre, ABD’deki hasılata dünya rakamları da eklenince ilk hafta sonu hasılatının 450 milyon dolara ulaşacağı hesaplanıyor. Özellikle dünyanın ikinci büyük sinema pazarı Çin’de gösterime girmesinin bu rakamı taşıyacak unsur olacağı belirtiliyor.



UÇAK GİYDİRİLDİ



ABD’de Paskalya haftasına denk gelen en iyi açılış gecesi hasılatı bu filme kadar Hızlı ve Öfkeli 7 filmindeydi. Bu film açılış gecesinde 15.7 milyon dolarlık hasılat elde etmişti. İlk hafta sonu hasılatı anlamında ABD’de bugüne kadar en iyi rakamı elde etmiş film ise Yıldız Savaşları. Bu filmin ilk hafta sonu elde ettiği hasılat 250 milyon dolar seviyesindeydi. THY, Warner Bros Pictures ile gerçekleştirdiği sponsorluk kapsamında kendi filosundan bir Boeing 777-300 ER tipi uçağını da film temalı olarak boyayarak giydirdi. Uçağın her iki tarafında eskitme yöntemiyle Batman ve Süperman’in logoları yer alıyor. Bu arada, Türkiye’de de gösterime giren filme yoğun ilgi gösteriliyor. Hafta sonu sinema salonlarında büyük yoğunluk gözlemlenirken, son rakamlar yarın belli olacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin