THY deprem bölgesine hayvanlar için taşıma kafesi gönderdi. THY tahliye edilecek evcil hayvanlar için duyuru yaptı

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, deprem bölgesinden tahliye uçuşlarının devam ettiğini belirterek, “Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın uçağa evcil hayvanlarıyla alınabilmesi için istasyonlarımıza taşıma kafesi göndermeye başladık” açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol
THY deprem bölgesine hayvanlar için taşıma kafesi gönderdi. THY tahliye edilecek evcil hayvanlar için duyuru yaptı

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve büyük bir yıkıma neden oldu.

Bölgedeki arama-kurtarma çalışmaları sürerken ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, afetzedelere yardım ulaştırmak için çalışıyor. Bu çalışmalar devam ederken THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklamada, uçuşlar ve uygulamalar hakkında bilgi verdi. Üstün’ün açıklaması şöyle:  

“182 BİN 613 VATANDAŞIN TAHLİYESİ YAPILDI: 

6-13 Şubat tarihleri arasında, bin 41 sefer ile 186 bin 790 kişilik arama-kurtarma ve yardım ekibini deprem bölgelerine ulaştırdık. Bin 13 sefer ile 182 bin 613 vatandaşımızın tahliyesini gerçekleştirdik.

VATANDAŞIMIZIN DEPREM BÖLGELERİNDEN TAHLİYESİNİ SÜRDÜRECEĞİZ:

108 kargo seferi ile 6 bin 708 ton yardım malzemesini afet bölgelerine sevk ettik. Bugün (14 Şubat) planladığımız 89 sefer ile 16 bin 268 vatandaşımızın deprem bölgelerinden tahliyesini sürdüreceğiz. Bugün gerçekleştireceğimiz 14 kargo uçuşuyla yardım malzemelerini deprem bölgelerine taşımaya devam edeceğiz.

 

UÇAĞA EVCİL HAYVAN ALINABİLMESİ İÇİN TAŞIMA KAFESİ GÖNDERMEYE BAŞLADIK: 

Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın uçağa evcil hayvanlarıyla alınabilmesi için istasyonlarımıza taşıma kafesi göndermeye başladık. Tahliye uçuşlarında ücretsiz biletleme işlemlerinizi mobil uygulamamız ve internet sitemizden yapabilirsiniz.

VATANDAŞLARIMIZIN HER KOŞULDA YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ:

 Tahliye uçuşlarımızda ücretsiz rezervasyonumuz devam ediyor. Rezervasyonu olmayan vatandaşlarımız, uçuşlarda yer olması durumunda uçağa sırayla kabul ediliyor. 75 bin kişilik Türk Hava Yolları ailesi olarak, vatandaşlarımızın her koşulda yanında olmaya devam edeceğiz.”

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin