THY deprem bölgesinden yapılacak uçuşlarda fiyatları sabitledi: 100 TL

Türk Hava Yolları, yardımları ulaştırmak için deprem bölgelerine giden uçakların İstanbul'a dönüş uçuşlarının yolculara açıldığını duyurdu. Dönüş uçakları için tarife fiyatı da sabitlendi. Deprem bölgelerinden İstanbul'a uçuşlar vergiler dahil 100 TL olacak.

Google Haberlere Abone ol
THY deprem bölgesinden yapılacak uçuşlarda fiyatları sabitledi: 100 TL

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'a insani yardım taşıyan uçakların İstanbul'a dönüş uçuşlarının yolculara açıldığını; ücretin ise 13 Şubat'a kadar vergiler dahil 100 lira olarak sabitlendiğini açıkladı.

THY Basın Müşaviri Üstün, sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Üstün, "Deprem bölgelerine insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşmaları için AFAD koordinasyonunda operasyonlarımızı sürdürüyoruz.

Şimdiye kadar 9’u kargo uçaklarımızla olmak üzere 47 uçuş  gerçekleştirdik. Bu kapsamda giden insani yardım uçaklarımızın dönüş uçuşlarını da vatandaşlarımızın kullanımına açıyoruz.

Yolcu düzenini sağlayabilmemiz adına bu uçuşlar için de rezervasyonunuzu; mobil uygulamamız ve web sitemiz üzerinden oluşturabilirsiniz. Hem bu uçuşlarımız hem de Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Elazığ'dan İstanbul'a olan tüm uçuşlarımızı 13 Şubat’a kadar vergiler dahil 100 lira olarak sabitliyoruz" paylaşımında bulundu.

KARGO UÇAKLARI İNCİRLİK'E İNİYOR

Öte yandan yardım malzemesi ve ekipman taşıyan sivil ve askeri kargo uçakları, birer birer Adana'daki İncilik Hava Üssü'ne iniyor. Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda sivil uçuşlardaki yoğun trafik nedeniyle kargo uçaklarının İncirlik Hava Üssü'ne yönlendirildiği; bununla birlikte gün içinde THY'nin 9 kargo uçağı indiği öğrenildi.

THY'nin kargo uçakları da İstanbul Havalimanı, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndan yardım malzemesinin yanı sıra itfaiye, ikram aracı ve ekipman taşıdı. Aynı şekilde Türk Hava Kuvvetleri'nin A400M tipi kargo uçakları da aynı şekilde Ankara, İzmir ve İstanbul'dan İncirlik Hava Üssü'ne çok sayıda sefer yaptı.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin