The Times: Türkiye, Esad'ın katliamlarının etnik temizlik stratejisi olduğunu söylüyor

İngiliz The Times gazetesi, Banyas olayı üzerinde durduğu haberinde "Türkiye, Esad'ın katliamlarının etnik temizlik stratejisi olduğunu söylüyor" başlığını kullandı.

Google Haberlere Abone ol
The Times: Türkiye, Esad'ın katliamlarının etnik temizlik stratejisi olduğunu söylüyor

The Times, Akdeniz kıyısındaki Banyas'ta geçen hafta yüzlerce kişinin, Devlet Başkanı Beşar Esad yanlısı milisler tarafından öldürüldüğü iddiasına vurgu yaptığı haberinde Türkiye'de yasadışı THKP-C Acilciler örgütünün lideri olarak tanınan ve yıllarca yaşadığı Suriye'de rejime muhalif İslamcı militanlarla savaşmak için "Mukaveme Suriye" adlı bir örgüt kurduğu belirtilen Mihraç Ural'ın konuşmalarını içeren bir video kaydına dikkat çekiyor. 



BBCTürkçe tarafından yansıtılan haberde video kaydında Ural'ın şu sözleri sarf ettiğini aktarıyor: 

"Banyas teröristlerin denize tek erişim yoludur. Banyas'ı kuşatmak son derece acildir... Banyas'ı kuşatmak ve sonra temizliğe başlamak Mukaveme Suriye olarak bizler devreye girip savaşı desteklemeliyiz."



Bu arada, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde Times gazetesine açıklama yapan Suriyeli muhalif Ömer Huzeyfe, Banyas'taki Sünni köylerinde, çoğunluğu kadın ve çocuk olan 800 civarında kişinin öldürüldüğünü iddia ediyor.



Huzeyfe "Bu rejimin son kozu; Alevi devleti istiyorlar. Bunu yaratabilmek için çok sayıda insanı öldürmek, diğerlerini de terk ettirmek zorundalar. Bu ellerindeki tek çözüm ve şimdi bunu sahada uyguluyorlar" diye konuştu.



Times, haberinde ayrıca Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bir toplantı için gittiği Londra'da yaptığı "Banyas olayında bizi kaygılandıran husus şu; artık ülkenin tümünü kontrol altına almak mümkün değilse, belli bir bölgeyi etnik temizliğe tabi tutup o bölgede etkin olma stratejisine geçmiş olması" sözlerini de aktarıyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin