The Times: Olimpiyatları İstanbul kazanmalıydı

İngiliz The Times gazetesi, 'Olimpiyatları İstanbul kazanmalı' düşüncesini ortaya koydu.

Google Haberlere Abone ol
The Times: Olimpiyatları İstanbul kazanmalıydı

2020 Olimpiyat Oyunlarına evsahipliğini yapacak kenti belirlemek üzere Buenos Aires'te yapılan ve Tokyo'nun zaferi ile sonuçlanan oylama ile ilgili tartışmalar sürerken İngiliz The Times gazetesi, "Olimpiyatları İstanbul kazanmalı" düşüncesini ortaya koydu.



Oylama öncesi yayımladığı bir başyazısında İstanbul'un seçilmesi tavsiyesinde bulunan The Times, gazetenin spor sayfalarının başyazarı Simon Barnes imzası ile yer verilen bir makalede İstanbul'un seçilmemesinden duyulan üzüntü dile getiriliyor.



İSTANBUL 'MÜKEMMEL' KENT



Simon Barnes, BBC Türkçe tarafından yansıtılan yazısında Orhan Pamuk'un kitaplarını okuyarak İstanbul'u tanıdığını ve Pamukla İstanbul'da bir restoranda tanıştığını aktardıktan sonra makalesinde İstanbul'u "mükemmel" bir şehir olarak niteliyor. Barnes şu görüşü ifade ediyor:



"Uluslararası Olimpiyat Komitesi için mesele, Japonya'daki radyasyon sızıntılarına karşı Türkiye'deki siyasi karışıklığının yanı sıra, muhalif siyasiler ve gazetecilerin hapse atılması arasında yapılacak bir değerlendirme meselesiydi."



ÇİN KONUSUNDA "BU KADAR TİTİZ DEĞİLLERDİ"



Simon Barnes "2008 Olimpiyatlarını Pekin'e verdiklerinde Çin'in insan hakları sicili konusunda bu kadar titiz değillerdi. Ama Çin daha güçlü bir millet o zaman sorun yok, öyle mi?" sözlerini de kullanıyor. Çin'e de destek verdiğini anlatan Barnes, "Olimpiyat Oyunları'na en çok faydası olacak ülkeyi seçmeyin, Olimpiyatlardan manevi olarak en çok faydalanacak ülkeyi seçin" tavsiyesinde bulunuyor.



Olimpiyat Oyunları'nın "geleneksel olarak içe kapanık" olarak tanımladığı Çin'e büyük etkisi olduğunu belirten yazar, Çin'in daha kozmopolit ve daha hoşgörülü bir yer haline geldiğini düşünüyor.



OLİMPİYATLAR TÜRKİYE'YE " HÖŞGÖRÜ GETİREBİLİRDİ"



Olimpiyatların İstanbul'a ve Türkiye'ye nasıl bir etki yapabileceğini görmek istediğini ifade eden Barnes şu yorumu yapıyor:



"İslamcılar ve laikler arasındaki gerilim büyük (Pamuk'un Kar adlı kitabını okuyun) ama Olimpiyat Oyunları, aşırılara biraz hoşgörü getirebilirdi. Hiçbir şey Olimpiyatlar'dan daha kozmopolit değil. 200'den fazla millet 26 farklı spor branşını kucaklıyor ve ayrım olmaksızın her iki cinsiyetin başarılarını da övgülerle kutluyor. İslamcılar, özellikle sonuncusunu ilginç bir deneyim olarak görebilirlerdi." ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin