The Guardian: Mısır'daki darbe Türkiye'ye uyarı!

The Guardian gazetesinde Mısır’da gerçekleştirilen darbenin “Türkiye’ye uyarı” olduğu öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol
The Guardian: Mısır'daki darbe Türkiye'ye uyarı!

The Guardian gazetesince “Mısır’daki darbe Türkiye’ye uyarı ama Erdoğan kulak verecek mı?” başlığı ile yayımlanan makalede “Müslüman Kardeşler gibi AK Parti’nin de muhalifleri karşısına alırken” Tunus’da İslamcı Ennahda’nın ise, “kapsayıcı bir yaklaşımı” benimseyerek “demokrat İslamcılar için bir ilerleme yolu göstertiği” öne sürülüyor.



İngiliz The Guardian gazetesinin yer verdiği, Queen Mary Üniversitesi öğretim üyelerinden Ortadoğu tarihi uzmanı James E. Baldwin imzalı makalede Tunus’da iktidardaki “Ennahda’nın durumunun Mursi’ye daha yakın olmasına rağmen darbe Tunus’ta, Ankara’da olduğundan daha az tehdit edici” iddiasında bulunuldu. 



“DARBE EN BAŞARILI İSLAMCI PARTİ AK PARTİ İÇİN BÜYÜK ŞOK OLDU”



Mısır’daki “Darbe sadece Muhammed Mursi için değil aynı zamanda da Ortadoğu’daki en başarılı İslamcı parti olan Türkiye’nin AK Parti’si için de büyük bir şok oldu” savını da dile getiren Baldwin, darbe haberinin Ankara’ya ulaştığında, Başbakan Erdoğan’ın “Ege’deki tatilini hemen yarıda kestiğini ve kıdemli Bakanların katılımıyla bir kriz toplantısı” düzenlediğine dikkat çektikten sonra “Darbe, Erdoğan’ın AK Parti’si için neden o kadar önemli” sorusunu da sordu. 



Haberin tamamını okumak için tıklayınız...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin