The Economist: Erdoğan zirvede

The Economist, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi zaferini ele alan bir yazı yayınladı

Google Haberlere Abone ol
The Economist: Erdoğan zirvede

Erdoğan'ın padişah gibi gösterildiği bir fotoğrafla yayınlanan yazıda, "Erdoğan kesinlikle seçim kazanmasını biliyor. Son seçimle birlikte Erdoğan 9'uncu seçiminden de zaferle çıkmayı başardı" deniyor.



Seçimlerin büyük ölçüde adil geçtiği belirtilen yazıda "Erdoğan'In demokratik meşruiyeti sorgulanamaz" deniyor.



11 yıllık Başbakanlık döneminde Erdoğan'ın Türkiye'yi hiç bir siyasi liderin yapamadığı kadar büyük bir dönüşümden geçirmeyi başardığı ifade edilen yazıda Erdoğan'In başarıları şöyle sıralanıyor:



"AKP'nin 2002'de iktidara gelmesinden bu yana yıllık ortalama yüzde 5 büyüme yakalandı. Enflasyon kontrol altına alındı. Asker daha güçlü bir sivil kontrolün altına sokuldu. Kürtlere daha önce hiçkimsenin vermediği kadar çok hak tanındı. 2005'te ise Erdoğan'dan önceki liderlerin sadece düşünü kurabileceği Avrupa Birliği (AB) adaylığı statüsü kazanıldı."



Eleştirilere sert yanıt'



Ancak Erdoğan'ın Çankaya Köşkü'ne çıkmasının tedirgin edici olduğu yorumu da yazıda yer alıyor.



"Asker, laik yapılanma ve siyasi muhalefet sindirilince Erdoğan giderek otoriterleşti. Geçtiğimiz yıl Türkler Gezi Parkı protestolarında sokağa çıkınca Erdoğan'ın yanıtı biber gazı ve polis oldu" denen yazıda, yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturmanın ortaya çıkmasının ardındansa yargı üzerindeki denetimin artırıldığı ifade ediliyor.



aberin devamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin