The Crown dizisinin yıldızı Haydn Gwynne hayatını kaybetti. Haydn Gwynne kimdir?

Drop the Dead Donkey, The Crown gibi kült dizilerin ünlü oyuncusu 66 yaşındaki Haydn Gwynne bir süredir kanserle mücadele ediyordu. Yıldız oyuncu bugün hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
The Crown dizisinin yıldızı Haydn Gwynne hayatını kaybetti. Haydn Gwynne kimdir?

Drop the Dead Donkey, Peak Practice, Merseybeat ve The Windsors gibi TV dizilerindeki rolleriyle tanınan İngiliz aktris Haydn Gwynne, 66 yaşında hayatını kaybetti.

Ayrıca West End'de ve Broadway'de Billy Elliot the Musical'da Tony ve Olivier ödüllerine aday gösterilerek beğeni toplayan bir sahne kariyerine de sahipti.

Kanal 4'teki The Windsors'da Kraliçe Camilla'ydı ve The Audience'da sahnede eski Başbakan Margaret Thatcher'ı canlandırdı. The Crown dizisinde Leydi Susan Hussey'e hayat verdi. 

Fakat ünlü yıldız geçen ay kanser teşhisi konulduktan sonra tüm dizi ve oyunlardan çekildi. 

ÖLÜM HABERİNİ MENAJERİ VERDİ

Menajeri bugün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Sahne ve sinema yıldızı Haydn Gwynne'in, 20 Ekim Cuma sabahı erken saatlerde hastanede hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle paylaşıyoruz."

The Crown dizisinin yıldızı Haydn Gwynne hayatını kaybetti. Haydn Gwynne kimdir?

HAYDN GWYNNE KİMDİR?

Haydn Gwynne, 1957'de Sussex'te doğdu ve Nottingham Üniversitesi'nde sosyoloji okudu. Daha sonra İtalya'daki Roma La Sapienza Üniversitesi'nde eğitimine devam etti. Haydn daha sonra 1991 ITV Çocuklara yönelik bilim kurgu dizisi Time Riders ve Peak Practice'de rol aldı.
Ayrıca 2001 yılında Merseybeat'te rol aldı ve The Audience'da Başbakan Margaret Thatcher'ı canlandırdı. Son olarak The Crown dizisinde Leydi Susan Hussey'i oynuyordu.

Haydn, hayat arkadaşı Jason Phipps ve iki oğluyla birlikte Londra'da yaşıyordu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin