TGS'den Yurt gazetesi açıklaması: Yayın politikasına karışmayız

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Yurt gazetesiyle imzalayacağı sözleşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
TGS'den Yurt gazetesi açıklaması: Yayın politikasına karışmayız

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), geçtiğimiz salı günü yayın yönetmeni Merdan Yanardağ başta olmak üzere çok sayıda yazar ve çalışanının istifasıyla sarsılan Yurt gazetesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.



Gazetenin 19 Ağustos Çarşamba günü yayınlanan sayısında sür manşetten duyurduğu "TGS ile anlaşma tamam" haberiyle ilgili önemli detaylar aktaran TGS, Yurt gazetesiyle yapılacak anlaşmanın 4 yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.



TGS yönetiminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"Yurt Gazetesi’nin dün (19.08.2015) sür manşetinden duyurduğu “TGS ile anlaşma tamam” haberi dört yıldır sürdürdüğümüz çalışmanın ürünüdür.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) olarak örgütlü olduğumuz hiçbir gazetenin yayın politikasına müdahil olmadığımız gibi Yurt Gazetesinin yayın ve kadro politikasına da müdahil olmadık.



Ancak Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın istifası sendikamızı da üzmüştür. Toplusözleşmenin imzalanma aşamasına gelmesine ciddi katkılar sunan Yanardağ’ın istifası kişisel tercihidir. Uzun zamandır ekonomik sorunlarla boğuşan Yurt Gazetesinin yayın hayatını sürdürmesi, bu sorunları çözmesi için TGS de elinden gelen desteği verecektir. Başta Merdan Yanardağ olmak üzere istifa eden arkadaşlarımızın kararlarına saygı göstererek, çalışmaya devam eden üyelerimizin hak ve menfaatlerini koruma konusunda sendikamızın geri adım atmayacağını kamuoyuna duyururuz."

 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin