TGS'dan Bülent Arınç ve Muammer Güler'e "Gazetecilere şiddeti durdurun" çağrısı

TGS eylemlerde polis tarafından şiddet gören gazeteciler için bir bildiri yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
TGS'dan Bülent Arınç ve Muammer Güler'e "Gazetecilere şiddeti durdurun" çağrısı

ODTÜ'ye destek ve Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in katillerinin bulunması için Hayat'da düzenlenen gösterilerde 22 yaşındaki Ahmet Atakan polisin attığı ve başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle ölmüştü.



Atakan'ın öldürülmesinin ardından Türkiye’de değişik illerde yapılan eylemlerde gazeteciler de polisin müdahalesinden etkilendi.



Türkiye Gazeteciler Sendikası İstanbul Şubesi ise bir basın açıklamsı yaparak, Ahmet Atakan’ın öldürülmesini protesto etmek için dün Taksim’de toplanan halka yönelik yine polis saldırısı gerçekleştirildiği, olaylarda çok sayıda yurttaşın yaralandığını açıkladı 



Açıklamada; “Bu olayları görüntülemek isteyen sendikamız üyesi Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ali Açar, polisler tarafından tekmelenerek yerlerde sürüklendi. Cumhuriyet gazetesi foto-muhabiri Kaan Sağanak iki metre yakından atılan plastik mermi ile yaralandı. Serbest gazeteci Ufuk Koşar’ın kolunda ileri derecede ezilme oldu. DHA foto-muhabiri Uğur Can ve AA muhabiri Bülent Doruk polis tarafından darp edildi. Evrensel Gazetesi İzmir Muhabiri Mete Ud gözüne gelen tazyikli su nedeniyle bir süre görme kaybı yaşadı. Sonuç olarak, yine gerçeklerin halka ulaştırılması polis eliyle engellenmeye çalışıldı” denildi.



Ankara Tuzluçayır’da önceki gün yapılan eylemleri takip eden Evrensel gazetesi muhabirleri Hasan Akbaş ve Birkan Bulut’un da darp edildiğine dikkat çekilen açıklamada, “Hatta Hasan Akbaş çıktığı binadan aşağıya atılmakla tehdit edildi” ifadeleri kullanıldı.



Gazetecilere yönelen baskı ve şiddetin sistematik hale geldiğine dikkat çeken TGS İstanbul Şubesi, bu saldırıların son bulması için Basından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve İçişleri Bakanı Muammer Güler başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırdı. 




Sıradaki Haber İçin Sürükleyin