TGS Sekreteri Gazeteci Ozan Kılınç gözaltında

Eski Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni, TGS Adana Şube Sekreteri Ozan Kılınç bu sabah gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
TGS Sekreteri Gazeteci Ozan Kılınç gözaltında

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Adana Şube Sekreteri ve Özgür Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi Ozan Kılınç, bu sabah Diyarbakır’da gözaltına alındı. TGS, Kılınç’ın gözaltına alınmasını kınayarak derhal serbest bırakılmasını istedi.



Eski Azadiya Welat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni olan Ozan Kılınç, bu sabah saat 05.00 sıralarında merkez Sur ilçesi’ndeki evine yapılan polis baskını sonrası gözaltına alındı.



"CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARMAK YERİNE GAZETECİLERE BASKI UYGULUYORLAR"



TGS yaptığı açıklamada “Ozan Kılınç’ın Diyarbakır’da gözaltına alınması kabul edilemez. Son günlerde Diyarbakır’da gazetecilere yönelik saldırılar kaygı verici boyuta geldi” dedi.



“İHYA–DER’in Başkanı Aytaç Baran ölümünün ardından çıkan olaylarda 3 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle birlikte DHA muhabiri Canan Altıntaş, kameraman Serdar Sınar ile İHA muhabiri Burak Emek saldırıların hedefi olmuş ve yaralanmıştı.



“Ozan Kılınç evine yapılan baskınla gözaltına alındı. Kılıç'ın ailesiyle birlikte yaşadığı evin kapısını çalan polisler, gösterdikleri arama kararı ile girdikleri evde Kılınç ve Azad Kılınç'ı yere yatırarak, üzerlerine silah doğrulttu. Yapılan aramada, evin altını üstüne getiren polisler, aileye silah aradıklarını söyledi. Ancak yapılan detaylı aramalara rağmen evde olduğu iddia edilen silah bulunamadı.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin