TGS, Kızıl Bayrak muhabirlerine yönelik saldırıyı kınadı!

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Türk Metal'i saldırganlar için disiplin soruşturması yürütmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol
TGS, Kızıl Bayrak muhabirlerine yönelik saldırıyı kınadı!

Bursa’da metal işçilerinin direnişini takip ederken saldırıya uğrayan Kızıl Bayrak Gazetesi yazı işleri müdürü Tayfun Altıntaş ile muhabiri Ersin Özdemir, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nda (TGS), TGS Örgütlenme Sekreteri Arzu Demir ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 



Özdemir 5 Mayıs’ta yeni sözleşme ve ücretlerinde iyileştirme isteyen metal işçilerinin Türk Metal Sendikası’ndan topluca istifa etmesini izlerken sendikacıların saldırısında yaralandıklarını belirterek sendika yönetiminin Kızıl Bayrak çalışanlarını hedef göstermeye devam ettiğini ifade etti. 



“Türk Metal yönetimi, Bursa’da gelişen süreçten, işçi istifalarından sonra Kızıl Bayrak çalışanlarını sorumlu tuttu. Bursa’daki fabrikalarda 'Oyuna gelme' başlıklı bildiriler dağıttı. Bildirilerde bizi 'kenti karıştırmak için gelen provokatörler' olarak hedef gösterdi. Bu da yetmezmiş gibi, Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 9 Mayıs 2015 tarihinde Olay TV’de katıldığı bir televizyon programında yine “olayların arkasında provokatörlerin olduğunu” iddia ederek Kızıl Bayrak çalışanlarının fotoğraflarını gösterdi. Kavlak, bizim poliste kayıtlarımızın olduğunu söyleyerek hedef haline getirmeye çalışırken, haklarında soruşturma başlatıldığı iddiasıyla da açıkça yalan söyledi.” 



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin