TGS: Gazeteci Demishevic yalnız değildir

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazeteci Michelle Demishevich’in darp edilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
TGS: Gazeteci Demishevic yalnız değildir

TGS, Gazeteci Michelle Demishevich’in darp edilmesine ilişkin açıklama yaparak, T24 muhabiri Michelle Demishevic’in haber takibi sırasında uğradığı polis saldırısına açıklamayla tepki gösterdi.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Gazeteci Michelle Demishevich’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın katıldığı bir etkinliği haber için takip ederken polisler tarafından darp edilmesine yaptığı açıklama ile tepki gösterdi.



Türkiye Gazeteciler Sendikası Kadın ve LGBTİ Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, “Arkadaşımızın kadın/trans kimliğine yönelik olan bu saldırıları kendimize, hepimize yapılmış sayıyor; Michelle’in yalnız olmadığını, sonuna kadar arkadaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz” denildi.



TGS tarafından yapılan açıklama şöyle:



“T24 muhabiri arkadaşımız Michelle Demishevich, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın İstanbul Belçika Başkonsolosluğu önündeki basın açıklamasını takip ettiği sırada sivil polisler tarafından şiddete maruz kaldı. Gazeteci olduğunu defalarca belirttiği halde saçından sürüklenerek alandan uzaklaştırılan ve görevini yapması engellenen meslektaşımız, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.



“Bu saldırıdan bile daha çok canımızı acıtan ise oradaki diğer meslektaşlarımızın Michelle ile dayanışma sergilemek bir yana dursun, durumu gülerek karşılaması, hatta saldırıya çanak tutması oldu. Ortaya çıkan bu tabloyu mesleğimiz açısından en hafif tabirle ‘utanç verici’ buluyoruz.



“Arkadaşımıza ve halkın haber alma hakkına yapılan bu müdahaleyi “Sümeyye Erdoğan’a Alman Asıllı Transseksüel Provokasyonu” başlığıyla haberleştirerek, meslektaşımızı hedef gösteren Furkan Haber adlı site ise açıkça nefret suçu işlemiştir. ‘Habercilik’ adı altında meslek etiğini hiçe sayarak nefret suçu işlemeyi marifet sayan bu kişiler hakkında gerekli hukuki işlemlerin derhal yapılmasını talep ediyoruz.



“Arkadaşımızın kadın/trans kimliğine yönelik olan bu saldırıları kendimize, hepimize yapılmış sayıyor; Michelle’in yalnız olmadığını, sonuna kadar arkadaşımızın yanında olduğumuzu kamuoyuna duyuruyoruz.”


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin