TGS: Ermenek’te gerçeğe perde çekilmesine izin vermeyeceğiz!

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Ermenek'teki maden faciasını haberleştiren gazetecilerin bölgeden uzaklaştırılmasını kınadı.

Google Haberlere Abone ol
TGS: Ermenek’te gerçeğe perde çekilmesine izin vermeyeceğiz!

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Karaman'ın Ermenek ilçesinde işçilerin maden ocağında mahsur kalmasının ardından bölgeye giden gazetecilerin haber yapma özgürlüğünün engellendiğini bildirdi.



TGS, bölgedeki gazetecilerin bu sabah itibariyle, kolluk güçleri tarafından valilik kararı var” denilerek madenin civarından uzaklaştırıldığını belirtti ve gazetecilerin söz konusu kararı görme talebine yanıt verilmediğini açıkladı.



Ermenek'teki faciayla ilgili basın mensuplarının haber yapma özgürlüğünün engellenmesine ilşkin resmi internet sayfasında bir bildiri yayınlayan TGS, gazetecilere yönelik yapılan bu baskıyı kınadı.



TGS'den yapılan açıklama şu şekilde:



Ermenek’te işçilerin maden ocağında mahsur kaldığının duyulmasının ardından meslektaşlarımız bölgeye giderek hem arama-kurtarma çalışmalarına ilişkin gelişmeleri, hem de tüm ülkeyi yasa boğan facianın nedenine ilişkin gerçekleri aktarmaya başladılar.



Basın emekçileri, bölgede ölümüne çalışmaya mahkum edilen işçiler ve acılı ailelerin sesi oldular. Yıllardır duyulmayan seslerini, böyle acı bir olay vesilesiyle de olsa, duymayan kulaklara ilettiler.



Ancak bu sabah itibariyle gazeteciler, kolluk güçleri tarafından “valilik kararı var” denilerek madenin civarında uzaklaştırıldı. Arkadaşlarımızın söz konusu kararı görme talebine yanıt verilmedi.



Görülen o ki, basın emekçilerinin yaptığı haberler, faciayı aydınlatma çabaları birilerini rahatsız ediyor.



Görülen o ki, facianın gerçek sorumlularına ilişkin bir sorgulamanın yapılmasından korkuluyor.



Soma, Torunlar, Ermenek ve bugün Isparta… İşçilerin ölümü göze alarak ağır sömürü koşullarında çalışmaya mecbur bırakıldıkları bir ülkenin resmi adeta. İşte bu resmin sorumluları, gazetecilerin bu anı kaydetmesini, belgelemesini engellemek istiyorlar.



Halkımız bu gerçekleri tüm açıklığıyla görmedikçe, aynı acıların yeniden yaşandığı aşikar.



Bu nedenle Ermenek’te gerçeğe perde çekilmesine izin vermeyeceğiz.



Ancak biz gazeteciler, tüm engellemelere rağmen yüzlerce işçinin can verdiği bu koşulların gerçek bir resmini çekmek için gerçeğin peşinden koşmaya devam edeceğiz.



Karaman Valiliğini, İçişleri Bakanlığını ve maden bölgesinde bulunan üç bakanımızı, basın emekçilerinin özgürce çalışmasının koşullarını sağlamaya çağırıyoruz.



Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin