TGS: 'Cumhuriyet’te fatura çalışana kesilmemeli!'

Türkiye Gazeteciler Sendikası, Cumhuriyet gazetesi'nde yaşanılan işten çıkarmalara tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
TGS: 'Cumhuriyet’te fatura çalışana kesilmemeli!'

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın tutuklanmasının ardından zor günler geçiriyor. Gazete önce Bilim ekini ardından da İzmir Bürosu'nu kapatma kararı aldı. Türkiye Gazeteciler Sendikası ise Cumhuriyet'te yaşanılan işten çıkarmalara tepki gösterdi.



Sendika tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"AKP iktidarının yoğun saldırısı ile karşı karşıya olan Cumhuriyet Gazetesi'nin yaşadığı sorunların çözümünü çalışanlarını işten atmakta bulması kabul edilemez.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklanmasının ardından gazetede artan ekonomik sorunlar gerekçe gösterilerek içinde sendikamız üyelerinin de bulunduğu onlarca gazeteci işten atılmıştır.

Bugün de İzmir bürosunun kapatılması kararı kamuoyuna duyurulmuştur.

Dündar ve Gül’ün tutuklanması da Cumhuriyet Gazetesinin yaşadığı ekonomik sorunlar da elbette bizleri üzmüştür. Ancak yaşanan bu durumun faturasının çalışanlara kesilmesi sendikamız için kabul edilemez bir durumdur.

Cumhuriyet yönetimi gelinen bu noktada hiçbir sorumluluğu olmayan, verilen işi layıkıyla yerine getiren çalışanları işten atmak yerine başka bir çözüm yolu bulmalıdır. Bu yolu daha önce de deneyen, meslektaşlarımızı işsiz bırakan Cumhuriyet yönetimi, işten çıkarılanların yerine, maliyeti daha yüksek çalışanları işe alarak ekonomik sorunu derinleştirdiğini hepimiz biliyoruz. Yeniden benzer tablo ile karşılaşmamak için atılan arkadaşlarımızın işe geri alınmalarını istiyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin