TGRT, Yıldırım Demirören konuşurken neden sansürledi?

Federasyon Başkanı Demirören'in konuşması sırasında kanal neden sansür uyguladı?

Google Haberlere Abone ol
TGRT, Yıldırım Demirören konuşurken neden sansürledi?

Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu, TGRT'de pazar akşamları yayınlanan 'Futbol Gecesi' programındaki buzlu sahneleri bugünkü köşesine taşıdı ve kanala bir de tavsiyede bulundu. İşte, Koloğlu'nun köşe yazısı:



"FEDERASYON BAŞKANINDAN BUZLU AÇIKLAMA



TGRT Haber’de geçen pazar akşamı “Futbol Gecesi” programını izlerken buzlanmada sözün bittiği yere tanık olduk. Maçlardan sonra basın toplantılarında, arkada sponsorların reklamı olur ve onun önünde konuşulur ya.

Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de arkasında sponsorların bulunduğu masada konuşuyor. Bütün kanallarda bu ve benzeri görüntüler vardı. Ama kimsenin aklına arkadaki sponsorları buzlamak gelmemişti. Bu RTÜK “gizli reklam”la ilgili yaptırımı da değildi. Bu TGRT’nin kendi kendine yaptığı bir sansürdü. Etrafı buzlanmış, Başkan konuşuyor. Tam bu sırada konuşmacılardan Tahir Kum konuyu gündeme getirdi.



“25 yıllık gazeteciyim böyle şey görmedim”

Kum, söz konusu görüntünün tekrar ekrana gelmesini istedi. “Bu görüntünün arkası neden mozaikli?” diye sordu. Seslerden anladığım, Kemal Belgin “Bozuk bozuk, görüntü bozuk” diye laf atıyordu. “Ben burada çalışıyorum, bir eleştiri yapmak zorundayım. 25 yıldır bu meslekteyim, böyle bir şey görmedim. Adam kafasını sağa çeviriyor orası da mozaikleniyor” dedi.

Cüneyt Şen yani sunucu, “Mecburen teknik olarak bu kadar yapabiliyoruz” demez mi?



TGRT’den itiraf; reklamları yayınlamak istemiyoruz

Şen, “Arkadaki reklamları     yayınlamayı tercih etmiyoruz” diye net bir şekilde konuştu. Aynı akşam Fatih Terim’in daha önce yaptığı basın toplantısından alınan görüntünün de aynı şekilde arkası buzlanmıştı. RTÜK, “Biz değil kanallar kendileri buzluyor” diyordu. Yalan değilmiş. TGRT Haber “düzene karşı bir kanal” olmuş!

TGRT yetkilileri, bu şekilde bir “görüntü”, sıvası yapılmamış eve benziyor. Madem sponsorlar görünmesin istiyorsunuz, bari biraz uğraşın da ortaya böyle komik durumlar çıkmasın."



Köşe yazısının tamamını okumak için tıklayınız. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin