TGF Yerel Medya Eğitim Semineri sona erdi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından ikincisi Akhisar’da gerçekleştirilen seminerde 60 gazeteci sertifika aldı.

Google Haberlere Abone ol
TGF Yerel Medya Eğitim Semineri sona erdi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu öncülüğünde İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Akhisar Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen Yerel Medya Eğitim Semineri, katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu. Akhisar basınında görev yapan gazetecilerin meslek içi eğitiminin amaçlandığı seminere katılanlar; iki gün boyunca internet haberciliği, köşe yazısı, haber fotoğrafçılığı, sayfa düzeni, haber yazma teknikleri, spor haberciliği, TV haberciliği, diksiyon ve beden dili üzerine eğitim aldılar.



Haber Yazma Teknikleri konusunda sunum yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, haberin, doğru, objektif ve yorumsuz yazılması gerektiğine dikkat çekti. Gazetecinin takip ettiği haberi, otosansüre uğratmadan, eğmeden, bükmeden yazması gerektiğini belirten Başkan Sertel, haberin açık, anlaşılır bir üslup ve dille yazılmasının da önemli olduğunu söyledi. Yaklaşık kırk dakika süren sunumunda haber yazma teknikleri ve sık yapılan yanlışlarla ilgili çeşitli örnekler veren TGF Genel Başkanı Sertel, ilkini Aydın’da gerçekleştirdikleri meslek içi eğitim seminerlerinin devam edeceğini de sözlerine ekledi.



GAZETECİLER DENEYİMLERİNİ AKTARDI



Akhisar’da gerçekleştirilen TGF Yerel Medya Eğitim Semineri’nin ilk gününde Ege Radyo Televizyon İnternet Yayıncılığı Genel Başkan Yardımcısı Fahrettin Dokak İnternet Haberciliği, Gazeteci Mutlu Tuncer köşe yazısı, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyesi ve foto muhabiri Kenan Çimen Haber Fotoğrafçılığı, Egeli Sabah Görsel Yönetmeni Tamer Sanverir ise Sayfa Düzeni üzerine deneyimlerini aktardı.  İkinci günde ise Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel Haber Yazma Teknikleri, Ege TV Spor Müdürü Suavi Yardımoğlu Spor Haberi, TGF Genel Sekreteri Merih Ak Televizyon Haberi, İGC Başkan Yardımcısı Misket Dikmen Diksiyon ve İGC Yönetim Kurulu üyesi Gaye Karadağ da Beden Dili üzerine sunum yaptı.



İkinci günün sonunda katılımcılara sertifikalarını Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, TGF Genel Başkanı Atilla Sertel ve sunum yapan gazeteciler birlikte takdim etti.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin